Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Le Creuset parilapannu 26 cm

SKU
20183260000422

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

140,90 €

Le Creuset parilapannu täydelliseen paistamiseen. Parila antaa kauniin pinnan paistettavalle raaka-aineelle ja laidoilla olevien kaatonokkien avulla esimerkiksi lihasta valuneet nesteet saa paiston jälkeen kaadettua kastikekattilaan herkullisen kastikkeen pohjaksi.


Varsinkin lihaa paistaville kokeille parilapannu on ehdoton hankinta. Valurautainen parilapannu sopii kaikille liesityypeille ja sitä voidaan käyttää uunissa sekä grillissä.


Tämä kokin eliniän kestävä pannu on yksi keittiön kulmakivistä. Käytössä syntyvä patina parantaa paisto-ominaisuuksia.

  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Parilapannun käyttö

Le Creuset valurautainen parilapannu on ihanteellinen paistinpannu esimerkiksi pihvien paistamiseen. Parilointipinta antaa paistettavalle ruoalle kauniin paistopinnan jättäen parilajäljen raaka-aineen pintaan. Valurautainen paistinpannu onkin hiiliteräspannun lailla ylivertainen lämpöominaisuuksiltaan. Le Creuset parilapannu on varustettu laidoilla olevilla kaatonokilla, jolloin esimerkiksi lihaa pariloitaessa siitä valuneen nesteen voi kaataa kastikekattilaan ja käyttää herkullisen kastikkeen pohjana.

Parilapannulla paistaminen

Parilapannu on emaloitua valurautaa, joten se voidaan laittaa esimerkiksi uuniin tai grilliin. Oikeaoppinen tapa paistaa mehukas pihvi onkin paistaa parilapannulla pinnat molemmin puolin ”kiinni” ja laittaa liha kypsymään uuniin, joka on säädetty miedolle lämpötilalle. Näin liha kypsyy tasaisemmin ja sen saa jätettyä sisältä haluttuun kypsyyteen. Pelkästään liedellä paistettaessa liha kypsyy ensiksi ulkoa, jonka jälkeen kypsyys aste muuttuu kohti keskustaa. Näin sisältä kypsyydeltään täysin roseen pihvin aikaansaaminen on hankalaa. Kun otat lihan uunista, muista antaa sen hetken tekeytyä ennen tarjoilua. Le Creuset parilapannulla viet paistamisen uudelle tasolle.

Valurautainen parilapannu

Valurautainen Le Creuset parilapannu on tyylikkään näköinen ja pitää lämpötilan pitkään, joten sen voi nostaa suoraan pöytään tarjoiluastiaksi. Näin tarjolla oleva ruoka pysyy lämpimänä pitkään.

Valurautainen parilapannu on käytännössä lähes ikuinen ja kestää useamman sukupolven ajan. Oikein käytettynä ja huolettuna Le Creuset parilapannu kulkee isältä pojalle, pitkälle tulevaisuuteen.

Le Creuset pannu toimii kaikilla liesityypeillä. Le Creuset onkin ihanteellinen parilapannu induktioliedelle.

Valurautainen parilapannu ei sisällä mitään pinnotteita, jotka voivat liueta ruoan sekaan. Valuraudan tarttumattomuusominaisuudet paranevatkin vuosi vuodelta.

Parilapannun puhdistus

Valurautainen parilapannu puhdistetaan kuumalla vedellä ja tiskiharjalla. Valurautaista paistinpannua ei saa pestä astianpesukoneessa. Pesun jälkeen pannuun on hyvä sivellä ohuelti ruokaöljyä, joka suojaa pannua käyttökertojen välillä.

Valurautapannun puhdistus suolalla

Koska valurautainen pannu ei ole arka naarmuille voidaan valurautapannuun kiinni palaneet ruoantähteet poistaa suolan avulla. Kylmän pannun pohjalle kaadetaan karkea rakeista suolaa, jonka jälkeen pannussa olevaa tahraa hangataan kuivalla liinalla. Valurautapannun tulee olla käsittelyn aikana täysin jäähtynyt/kylmä, muutoin suola voi ryhtyä reagoimaan lämmön kanssa. Käsittelyn päätteeksi puhdistetulle alueelle levitetään ohuelti ruokaöljyä, jonka jälkeen paistinpannu laitetaan liedelle kuumentumaan; kuumaan pannuun voidaan tarvittaessa lisätä vielä hieman lisää öljyä, sillä suolan kanssa naarmuttaminen on helposti saattanut poistaa valurautapannua suojaavan rasvakerroksen, joka palautetaan öljyn avulla.

Lisätietoja
SKU 20183260000422
Takuu .

Toimitusaika SAATAVILLA. Toimitusaika 3-6 arkipäivää!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.