Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

PAISTA toivottaa sinulle onnellisia hetkiä kevään juhliin!

Uutiset

  1. Pinaatti-feta-pasta

    Tämä pikapasta syntyi jämistä jääkaapissa. Pasta on mahtava ruoka, kun raaka-aineena voi käyttää lähes mitä vain. Tässä pinaatti-fetapastassa yhdistyy hienot kasvisten maut, jotka kruunaa feta. Tämä pikapasta syntyi jämistä jääkaapissa. Pasta on mahtava ruoka, kun raaka-aineena voi käyttää lähes mitä vain. Tässä pinaatti-fetapastassa yhdistyy hienot kasvisten maut, jotka kruunaa feta.


    Tänään kaapista löytyi (annos kahdelle):Tänään kaapista löytyi (annos kahdelle):


    - 150g pinaattia
    - 10 kirsikkatomaattia
    - 1 sipuli
    - 6 mini parsakaalia
    - pala fetaa
    - 1 dl kuohukermaa
    - kourallinen spagettia
    - koristeeksi Parmesan-juustoa ja silmusalaattia
    -150g pinaattia


    Kuullota sipuli voissa tai öljyssä. Valmistamiseen voit käyttää paistinpannua,

    Read more »
  2. Täydellinen pizzapohja pizzakivellä

    Viikko takaperin testailtiin pizzan valmistamista kunnon pizzakivell&auml. Kyseessä on astetta järeämpi väline, nimittäin Laavu-pizzakivi, jolla on paitsi kokoa niin myös näköä. Varsinaisen käyttötarkoituksensa lisäksi olemme aika varmoja, että tätä tullaan käyttämään meidän viini-iltojen juustoalustana.


    Pizzan valmistuksessa meitä on aina kiehtonut pohja ja se, miten siitä saa rouskuvan rapean. Pääosaa näyttelevät luonnollisesti täytteet, mutta pohjalla on aivan olennainen rooli makukokonaisuuden luomisessa. Lasi laadukasta Rieslingiä ja makuelämys on taattu.


    Ohutpohjainen pizza paahdetulla punajuurella, kukkakaalilla ja sinihomejuustomoussella


    Pizzapohja (ohjeesta tulee 2 kpl pohjia):

    -

    Read more »
  3. Pataleipä

    Mikä onkaan parempaa kuin viikonloppuna uunista aamiaispöytään nostettu lämmin pataleipä?


    Saimme käyttöömme Laavun 3-in-1 valurautapannun. Mietimme, mikä olisi sopiva ruoka padan testailuun ja koska meillä oli suunnitteilla vappubrunssi, päätimme tehdä nyt kovasti suosiossa olevaa pataleipää. Tämä oli toinen kerta, kun kyseistä herkkua teimme ja lieneekö syynä uusi resepti, Laavun pata vaiko molemmat, mutta lopputulos oli aivan täydellinen!


    Koska padan kantta voi käyttää erillisenä pannuna, tämä oli tosi kätevä paketti nimenomaan tämän pataleivän tekoon, koska kuoren rapeuden lisäämiseksi paiston lopussa

    Read more »
  4. Paistinpannun valintaopas

    Paistinpannun valintaopas

     

    Tässä uutiskirjeessä käymme läpi, mikä paistinpannu soveltuu mihinkin käyttötarkoitukseen. Teimme myös videon eri pannuilla paistamisesta, josta näet havainnollisesti eri kypsennystapoja ja sen, mikä pannu soveltuu mihinkin tarkoitukseen.


     


    Kuten osa teistä jo huomasi, olemme vihdoin löytäneet Paista-verkkokaupan laatukriteerit täyttäneen pinnoitetun paistinpannun. Kerron tässä alussa mihin

    Read more »
  5. PAISTAn Kahvikoulun Osa 6: Kahvitermistöä

     

    Lyhyt oppimäärä kahvista


    Cappuccino:  Espressoon perustuva kahvijuoma, jossa ⅓ espressoa, ⅓ kuumaa maitoa ja ⅓ maitovaahtoa. Juoma tarjoillaan posliinikupista. 

     

    Cowboy-kahvi:  Pannukahvi vrt. nokipannukahvi, jossa uutto tapahtuu keittämällä. Crema Kahvin paksu, tumman kultainen kermainen pintakerros, vaahtokerros, jonka väri vaihtelee kahvin mukaan. 


    Espresso: Espresso on vahva italialaistyyppinen kahvijuoma, johon käytettävät pavut ovat yleensä seos tummaksi paahdetusta arabicasta ja robustasta. Valmistus tapahtuu niin, että lähes kiehuva vesi (86 - 95 °C) pakotetaan  8 - 18 baarin paineella hieno

    Read more »
  6. PAISTAn Kahvikoulun Osa 6: erikoiskahvit ja drinkit

     

    Erikoiskahvien nimellä tunnetuista kahviannoksista erityisesti espresson ja cappuccinon valmistus ja tarjoilu noudattavat suuntaa antavaa kansainvälistä standardia, jossa kahvikupit ovat vakiokokoiset.


    Erikoiskahveja tilatessa on hyvä muistaa, että juomat valmistetaan talon tapaan. Kahvin maailmassa esiintyy runsaasti maantieteellisiä erikoisuuksia ja paikallisia variantteja. Juomien nimet voivat olla uudelleen nimettyjä muunnelmia, joissa on muitakin erityispiirteitä kuin juoman paikallinen nimi. Vaikkapa Belgiassa paikallinen versio café au lait’sta tunnetaan nimellä venäläinen maito, Lait Russe. Siinä juomasta kahvia on ⅓ ja maitoa ⅔. Kahvin ja maidon tai maitovaahdon yhdistelmillä ja variaatioilla on eri maissa monia omia  nimityksiä.


    Read more »
  7. PAISTAn Kahvikoulun Osa 5: Taidetta ja tuunausta

     

    Latte art


    Viehkoja kuvioita kullanruskean creman ja höyrytetyn maidon lempeissä sävyissä kahviannoksen pinnassa - latte-taidetta parhaimmillaan.


    Kahvikuppia ja maidon kuumennuskannua pidellään kiinni otteilla, jolla maidon kaataminen ja kupin asento ovat mahdollisimman hyvin hallinnassa - kuppi toisessa ja maitokannu toisessa kädessä. Huomaa, että kaatokannun liikettä ohjataan peukalolla.


    Höyrytettyä maitoa kaadetaan ensin pyörivällä liikkeellä, hitaasti ja hallitusti suoraan vasta valmistetun kahvin joukkoon niin, että kuppi on kaltevassa asennossa. Kun noin puolet maidosta on kaadettu, kahvijuoman pintaan lähdetään

    Read more »
  8. PAISTAn Kahvikoulun Osa 4: Perusmenetelmät

    Kahvia on historiansa aikana valmistettu lukuisilla eri tavoilla ja monenlaisilla laitteilla ja keittimillä. Neljä päämenetelmää kahvin uuttamisessa ovat suodattaminen, kiehauttaminen, paineen avulla valmistaminen sekä hauduttaminen. Yksilöllinen kahvinautinto valmistetaan kuppi kerrallaan, eri menetelmiä omaan makuun soveltaen ja mukaillen.

     

    Aeropress


    Aeropress käyttää mäntää ja hienoa suodatinta kahvin uuttamiseen nopealla suodatuksella vain 20 sekunnissa. Kahvijauhe saa olla hieman espressojauhatusta hienompaa. Valmis juoma puristetaan suoraan kuppiin annos kerrallaan. Suodatustulos on erinomaisen tarkka ja kahvin maku puhdas, pehmeä ja herkullinen ilman kitkeryyttä. Tutustu tästä Aeropress

    Read more »
  9. PAISTAn Kahvikoulun Osa 3: Maku


    Trendit ja blendit


    Kahvin viljely, käsittely, säilytys, paahto, varastointi ja valmistus vaikuttavat kaikki osaltaan lopputulokseen: laadukkuus kaikissa vaiheissa tekee hyvän raaka-aineen.


    Olennaisia seikkoja herkullisen kahvin valmistamisessa ovat veden tuoreus ja lämpötila, paahto, kahvin jauhatuskarkeus, kahvisekoitus ja jauheen määrä sekä kahvinvalmistuksen tapa ja kesto. Ammattitaidolla ja lämmöllä valmistettu kahviannos on lopputulokseltaan laadukas ja yksilöllinen. Se valmistetaan tilaustyönä ja on tarkoitettu nautittavaksi heti.



    Maistelemalla makumieltymykset

    Read more »
  10. PAISTAn Kahvikoulun Osa 1:Kahvipavut


    Arabica ja robusta


    Kahvia viljellään yli 60 maassa. Maailman suurimmat kahvintuottajamaat ovat Brasilia, Vietnam, Kolumbia, Indonesia, Etiopia, Intia, Meksiko, Guatemala, Peru ja Honduras.


    Kahvipensaiden viljelyalueet tunnetaan nimellä papuvyöhyke, joka sijaitsee Kravun ja Kauriin kääntöpiirien välillä lähellä päiväntasaajaa. Näillä alueilla olosuhteet kahvinviljelylle ovat suotuisat: lämpötilat, auringonpaiste, sademäärät ja rikas maaperä ovat kaikki tärkeitä tekijöitä kasvuympäristössä  kahvipensaan marjojen tuotannolle.


    Kahvipapujen päälajit ovat nimeltään

    Read more »
Sivu
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.