Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

PAISTA toivottaa sinulle onnellisia hetkiä kevään juhliin!

Monthly Archives: August 2017

  1. Täydellinen kaurapuuro

     

    Puuron keittäminen on erittäin helppoa. Jos kuitenkin haluat valmistaa todella hyvän puuron, pitää siihen varustautua muutamalla konstilla. Ensinnäkin kattilan kannattaa olla monikerrostekniikalla tehty paksuseinäinen teräskattila, jotta puuro hautuu kunnolla palamatta

    Read more »
  2. Uudet perunat

    Suola on kaiken perusta, myös maun lisäksi

     

    Perunoiden keitinveteen kannattaa aina lisätä suolaa – keitti sitten vanhoja tai uusia perunoita. Suola antaa perunoille makua, mutta se ei ole ainut syy. Keitinveteen lisätty suola parantaa perunan rakennetta. Ilman suolaa keitettäessä, perunat imevät vettä itseensä ja tulevat helposti vetisiksi.

     
     
     
     
     

    Suola varmistaa, että peruna on sopivan kiinteä ja säilyttää täydellisen purutuntuman. Tämä osmoosi -ilmiö on tuttu jo yläasteen kemian tunneilta. Keitinveteen kannattaakin lisätä aina 6 grammaa suolaa jokaista vesilitraa kohden.

     
     
    Read more »
  3. Perunapyree

     

     
    Read more »
  4. Lihapullat

    Lihapullat

    - suola
    - pippuri
    - yrtit ja muut mausteet (tuoreyrtit, parmeanjuusto, sipuli, valkosipuli, jne.)
    - yksi muna 1/2-1 kiloa lihaa kohden
    - vaalea leipää (varo laittamasta liikaa)
    - 1/3 possua
    - 2/3 nautaa (etuselkä)
    - hiukan maitoa

     

    Lihapullataikina

    Read more »
  5. Kala

    Kala on yksi suomalaisen kesäkeittiön kestosuosikeista

    Kala vaatii aina suolaa, jotta siitä saa kaikki sen hienot maut irti. Makua ei kannata peittää turhilla mausteilla, joten siksi suola on ainoa mauste erinomaiselle kalalle. Tähän käy yleensä pelkkä pintasuolaus, mutta toki toinenkin keino on...

    Meillä PAISTA-kaupassa suositus olisi laittaa kala aina suolaliemeen. Tällöin kala suolautuu tasaisesti. Suolaliemi on helppo valmistaa sekoittamalla veteen pelkästään suolaa, eli ei ole kyseessä mistään rakettitieteestä.

     
     

    Suolaus ja suolaliemi


    Veden ja suolan suhteena voi pitää nyrkkisääntönä yhtä litraa vettä ja desi suolaa. Tätä suhdetta voit muokata toki omien makutottumustesi mukaan.

    Kalat laitetaan jäähdytettyyn suolaliemeen vähintään pari tuntia ennen paistoa. Mitä pienempi kala on, sitä lyhyemmäksi käy myös liotusaika. Voit lisätä halutessasi liemeen myös sokeria, jolloin saat pientä makeutta kalaan.


    Jos sinulla ei ole aikaa kalan suolaliemeen, muista kuivata kala huolella ennen pintasuolausta. Kala kannattaa pintasuolata puolisen tuntia ennen paistamista. Ei kuitenkaan sen aikaisemmin, koska pintasuola kuivattaa aina hiukan enemmän kalaa kuin suolaliemessä.

     
    Read more »
  6. Perunamuusin valmistaminen

    Mikä peruna perunamuusiin?

     

    Usein suositellaan käytettäväksi jauhoista perunaa, joka keitetään kuorittuna. Itse suosin hiukan kiinteämpää perunaa, kuten Nicolaa. Se on silti riittävän jauhoinen perunamuussiin.

     

    Myös pidän parempana perunan keittämistä kuorineen, jolloin kuori ehkäisee veden imeytymistä

    Read more »
  7. Kahvin valmistaminen

    Kahvi

     

    Kahvin keittäminen johtaa sanana hiukan harhaan, koska suodatinkahvia ei ikinä oikeasti keitetä, vaan se uutetaan. Keittäminen siinäkin mielessä harhaanjohtaa, että kahvin valmistuksessa tulisi käyttää 92–96 asteista vettä (eikä kiehuvaa vettä). Liian kylmä vesi ei irrota hyvin kahvin aromeja, ja toisaalta liian kuuma

    Read more »
  8. Lihapullat

    - suola

    - pippuri

    - yrtit ja muut mausteet (tuoreyrtit, parmeanjuusto, sipuli, valkosipuli, jne.)

    - yksi muna 1/2-1 kiloa lihaa kohden

    - vaalea leipää (varo laittamasta liikaa)

    - 1/3 possua

    - 2/3 nautaa (etuselkä)

    - hiukan maitoa

    Lihapullataikina

    Liota leivänpaloja kermassa tai täysmaidossa muutamia minuutteja, niin että leivät ovat täysin kostuneita. Muserra leivänpaloista yhtenäinen massa joko lusikalla tai sormilla. Lisää joukkoon haluamasi mausteet, kuten tuoreyrttejä, pippuria, valkosipulia, jne.

    Lihapullien maustamiseen on yhtä monta oikeaa reseptiä, kuin on niiden syöjiäkin. Mielestäni lihapulla vaatii reilusti mausteita, jotta se ei maistu vain jauhelihapihviltä.

    Lisää halutessasi joukkoon raastettua parmesan -juustoa. Jos juusto on kovin suolainen, huomioi se muun suolan määrässä. Lihapullat vaativat ehdottomasti suolaa, jotta sen maut nousevat kunnolla esiin.

    Jauha sekaan härän etuselkää tai halutessasi muuta ruhon osaa, joka mielellään sisältää reilusti rasvaa. Jauha sekaan myös possua joka tuo lisämakua lihapulliin.

    Riko yksi kananmuna, yhtä lihakiloa kohden ja lisää se joukkoon. Sekoita ainekset sekaisin käsin. Varo sekoittamasta liian kovakouraisesti, jotta jauhelihan rakenne ei mene rikki. Muotoile lihapullat käsin. Älä käytä liikaa voimaa, vaan jätä lihapulla riittävän ilmavaksi.

    Paista lihapulia nopeasti öljytyllä pannulla, siten että
    Read more »
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.