Ilmainen toimitus yli 125€ tilauksiin.
Monthly Archives: November 2017
-
Julkaistu: November 09, 2017
Jauhenlihan laadusta
Burgereissa on minusta pari asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä.
Ensinnäkin kaupan
-
Julkaistu: November 09, 2017Jos haluat oikeasti todella maukasta ja rakenteeltansa täydellistä leipää, kannattaa leipä tehdä itse käyttäen kohotukseen leipäjuurta. Tämä on hiukan työläs tapa, mutta lupaan palkinnon tulevan maussa ja rakenteessa. Kun ensimmäisen kerran saat tehtyä onnistuneen leivän,
-
Julkaistu: November 09, 2017
Paella on siitä kiva ruoka, ettei raaka-aineiden
-
Julkaistu: November 06, 2017
Pizza - valmistusohje
Ainekset tomaattikastikkeeseen
Onnistuneen pizzan valmistukseen tarvitset vain vähän keittiötarvikkeita: pizzakivi, pizzalapio, kulho, spatula ja tietysti uuni tai esimerkiksi grilli. Näillä teet helposti ja nopeasti kaikki työvaiheet. Hyvänä lisänä on myös keittiövaaka, jolla varmistat pizzataikinan oikeat mittasuhteet.
Pizza kostuu käytännössä neljästä kivijalasta: taikina, tomaattikastike (tätä ei ole valkoisissa pizzoissa), mozzarellajuusto ja oliviiöljy. Näiden lisäksi tulee viellä täytteet, joissa perusraaka-aineiden lailla, tulisi käyttää aina mahdollisimman korkealuokkaisia täytteitä.
Taikina on pizzan ydin
Hyvän pizzan ydin on taikina. Siinä ei kannata oikaista, teet sitten paksumpipohjaista, napolilaistyylistä pizzaa tai ohuempaa ja rapeampaa roomalaistyylistä pizzaa, pohja määrittelee valtavasti pizzan makua ja laatua.
Taikinan valmistamiseen on ”oikeita” ohjeita, suurinpiirtein yhtä monta kuin on pizzan tekijöitäkin. Kuitenkin yksi tärkeimmistä seikoista hyvässä pizzapohjassa on riittävän pitkä kohotus. Kohotuksen aikana