Jauhenlihan laadusta

 

Burgereissa on minusta pari asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä.


Ensinnäkin kaupan valmiit jauhelihat ovat liian hienoksi jauhettua. Saat huomattavasti paremman rakenteen burgerin pihviin selkeästi raffimmalla jauhatuskarkeudella, ja toki muutenkin jauheliha kannattaa jauhaa aina juuri ennen valmistusta.


Toiseksi ongelma markettien jauhelihoissa on, ettei niissä ole riittävästi rasvaa ja makua. Kannattaakin sekoitella paria eri ruhonosaa ja ottaa rasvaisempia paloja mukaan.

 
 

Paistaminen ja täytteet


Itse pihvin paistamisessa kannattaa noudattaa samoja sääntöjä kuin muutenkin paistamisessa, joten anna lihan vetäytyä paiston jälkeen.


Toinen tärkeä komponentti burgereissa on sämpylä. Nämä kannattaa aina leipoa itse ja sivellä reilusti voilla. Näin niistä saa erittäin maukkaat.

 

Kolmantena asiana omaan makumaailmaan, sillä burgerit ovat yleensä tungettu liian täyteen eri makuja. Eli pidä yksinkertaisena ja hae lihasta, sämpylästä ja maksimissaan 1–2 muusta raaka-aineesta parhaat maut. Mitään muuta ei tarvita. Myös monet soosit peittävät alleensa kaikki hyvät maut, joten niitäkään ei läheskään aina tarvita.