Entrecote on naudan etuselästä leikattu liha, joka on yksi klassisimmista pihvilihoista. Entrecote grillissä onkin yksi kesän maukkaimmista ruoka-aineista, lihan sisältämän rasvan ansiosta.

 

Entrecote pihvin valmistus aloitetaan nostamalla liha huoneen lämpöön n.45 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa lihasta vähintään 2 senttimetrin paksuisia pihvejä. Pihvit voivat olla paksumpiakin. Samalla kun nostat lihan huoneen lämpöön. Kuivaa liha ja rouhi entrecote pihvin molemmille puolille suolaa sekä mustapippuria. Muista kuitenkin jos paistat pihvin grillissä, palanut pippuri maistuu terävältä, joten pippuri kannattaa lisätä vasta grillauksen jälkeen. 

 

 

Entrecote pihvin paistaminen

 

Kun entrecote pihvin lämpötila on tasaantunut huoneen lämpöön, esilämmitä uuni 150 asteeseen ja lämmitä paistinpannu tai grilli todella kuumaksi. Pannuna kannattaa käyttää ehdottomasti hiiliteräspannua tai valurautaista parilapannua. Kuivaa lihan pinta uudestaan, koska suola nostaa nestettä lihan sisältä sen pintaan. Paista pihvi molemmin puolin suhteellisen nopeasti, vain sen verran että saat maukkaan paistopinnan.

 

Entrecote uunissa

 

Siirrä paistinpannu 150 aseiseen uuniin ja kypsennä entrecote uunissa haluttuun kypsyysasteeseen. Vaikka pitäisit pihveissä yleensä hyvin raa-asta kypsyysasteesta, entrecote kannattaa kypsentää medium miinukseksi tai mediumiksi, jotta pihvin sisältämä rasva sulaa reilusti ja maustaa lihan kauttaaltaan. Liian raa-aksi jätetty entrecote pihvi jää helposti sitkeäksi jos rasva ei sula riittävästi. Pihvin sisälämpötilaa voi tarkkailla paistomittarin avulla, tai sitten opetella eri paksuisten pihvien kypsymisajat kokeilemalla. Jos haluat täydellisen lopputuloksen, suosittelen paistomittaria. Muista että pihvin sisälämpötila jatkaa nousua viellä uunista oton jälkeen, noin 4% uunin lämpötilasta, eli 150 asteisessa uunissa kypsennettyn pihvin sisälämpötilan nousee n.6 astetta. Mielestäni paras entrecote pihvin sisälämpötila on noin 58 astetta. Kannattaa kokeilla hiukan eri kypsyyksiä, löytääksesi juuri sinulle sopivan kypsyys asteen.

 

Kun nostat pihvin uunista kääri se folioon ja anna sen levätä huoneen lämmössä vähintään 10 minuuttia jotta lämpötila ja lihasnesteet tasaantuu läpi koko pihvin. Tämä on erittäin tärkeä vaihe!

 

Tarjoile entrecote pihvi kokonaisena tai leikkaa se riittävän paksuiksi siivuiksi, rouhi hiukan viellä lisää suolaa pinnalle ja tarjoile esimerkiksi bearnaise kastikkeen kanssa.

 

SUOSITTELEMME SEURAAVIA TUOTTEITA: 

Valurautapannu LAAVU 3in1 COMBO 

Valurautapannu LAAVU GRANDE SPECIAL 

Valurautapannu LAAVU SPECIAL EDITION