Tähän olemme koostaneet kaiken olennaisen, mitä sinun tarvitsee tietää kananlihan eri tyypeistä. Alumiininen uunivuoka on muuten hyvä paistoalusta näille! 

 

 

Broileri

Broilerin liha on kevyttä ja vähärasvaista. Broileri tulee muistaa kypsentää aina täysin kypsäksi, sisälämpötilaltaan 73-75 asteeseen. Broilerin käsittelyssäkin kannattaa noudattaa erityistä huolellisuutta: Kypsentämätön broileri ja sen käsittelytyövälineet tulisi pitää erillään muista raaka-aineista. Kädet ja työvälineet tulee pestä välittömästi lihan käsittelyn jälkeen.

 
 

Koipireisi


Koipireisi on luullinen jalkaosa, jossa koipi- ja reisiosat ovat kiinni toisissaan. Yleensä koipireisi kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä uunissa tai käyttää osana pataruokaa.

 
 

Rintaleike

Rintaleike leikataan broilerin rintaosasta, siten että siihen jää rintalasta ja nahka. Nämä säilyttävät lihan mehukkuuden ja maut. Rintaleikkeen pinnat kannattaa paistaa kiinni kuumalla pannulla, minkä jälkeen loppukypsennyksen voi tehdä uunissa.

 
 

Paistileike


Paistileike leikataan reisiosasta, ja se sisältää reilusti rasvaa. Paistileikeen voit kypsentää hitaasti uunissa, mutta se sopii rasvaisuutensa vuoksi myös erinomaisesti grilliin käytettäväksi.

 
 

Siivet


Siivet voivat olla joko litteitä siiven keskiosia tai olkanivelen sisältäviä ns. nuijasiipiä. Nämä ovat parhaimmillaan snackseinä, maukkaan kastikkeen kanssa tarjoiltuina.

 
 

Rintafilee


Luuton rintafilee on erittäin vähärasvainen liha. Tästä saat esimerkiksi suikaleita wokkeihin tai voit paistaa rintafileen sellaisenaan kuumalla pannulla.

 
 

Sisäfilee

Sisäfilee on muidenkin eläinten sisäfileiden tapaan ruhon murein osa. Sisäfile kannattaa paistaa nopeasti pannulla sellaisenaan tai tarjoilla se esimerkiksi kanasalaatin lisukkeena.