De Buyer kuparikattila 1,2 l

 

Kuparikattila ja -kasari

 

Kuparikattila on kastikkeiden keitämisen perustyöväline, samoin kuin kastike on ranskalaisen kettiön kulmakivi. Kuparikattilan lämmönjohtamisominaisuudet ovat ylivertaiset muihin keittoastioissa käytettäviin materiaaleihin nähden. Kuparikattila luovuttaa sitomansa lämmön nesteeseen tai kylmään alustaan, muttei läheskään yhtä voimakkaasti ympäröivään ilmaan. Tämän vuoksi kuparikattila on erinomainen keittoastia niille ruokalajeille, jotka ovat tarkkoja kypsennysajan ja -kypsennyslämpötilan suhteen.

 

Perinteinen kuparikattila on kauttaaltaan kuparia, jonka vuoksi se ei sovellu mm. Induktioliedelle. Myös tietyt ruokahapot voivat muodostaa myrkyllistä kuparihometta kattilan pohjaan ja seinämille. Tämän vuoksi nykyaikaiset kuparikattilat pinnoitetaan sisäpuolelta teräksellä, jolloin vältytään kuparihomeen muodostumiselta. De Buyer kuparikattiloissa ja -kasareissa on ruostumattomasta teräksestä pohja sekä kattilan sisäosa, jolloin ne soveltuvat myös induktioliedelle.

 

Kuparikattilan käyttö on vähentynyt viimeaikoina, uusien materiaalien tulon myötä. Tälle ei tosin löydy järkiperustetta, huomioiden kuparikattilan ylivertaiset ominaisuudet sekä sen pitkä käyttöikä. Kuparikattila kestääkin sukupolvelta toiselle, samoin kuin hiiliteräksinen paistinpannu.

 

de Buyer kuparikattila

 

Valitsimme valikoimaamme yhden kuparikattilan, jonka katsomme kuuluvan keittiön perustarpeisiin. Koska kuparikattilan ominaisuudet tulevat parhaiten esiin mm. vaativissa kastikkeissa, niin valitsimme kauppaamme de Buyer Prima Materakastikepannun.

 

Kuparikattila ja sen hoito

 

Kuparikattila, kuten muutkin välineet, tulee pestä välittömästi käytön jälkeen. Kuparikattila pestään käsin. Kupari tummuu ja tulee laikukkaaksi ajan myötä. Sen puhdistukseen ja kiillottamiseen on sille tarkoitetut aineet, jolla kuparin väri ja kiilto saadaan palautettua entiselleen.