Tämän reseptin meille antoi käyttöömme kondiittori-mestari, leipuri M. Angelo Musa, joka on Champion du Monde Patisserie 2003 ja Meilleur Ouver de France patissier 2007.
 
 
Raaka-aineet

5 kananmunaa (285g)
315g sokeria
15g hunajaa
3g sormisuolaa, esim Maldonia
puolikkaan sitruunan kuori hienoksi raastettuna (2g)
yhden vaniljatangon siemenet (2g)
2g karvasmanteliuutetta
310g voita
25g pähkinäöljyä
285g vehnäjauhoja
12g leivinjauhetta
115g maitoa
 
 
Toimi näin:
Sekoita seuraavassa järjestyksessä raaka-aineet keskenään ja sekoita ne tasaiseksi: Kananmunat, sokeri, hunaja, raastettu sitruunan kuori, vaniljatangon siemenet, suola, karvasmanteliuute, pähkinäöljy ja reilusti pehmennyt voi.

Kun kaikki nämä raaka-aineet on sekoitettu hyvin, lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Lopuksi kaada sekaan maito ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Täytä pursotinpussi tai de Buyerin Le Tube -pursotin taikinamassalla, ja pursota taikinaa n. 2/3 jokaiseen madeleine muottiin. Kannattaa käyttää de Buyerin Elastomoule -silikonivuokia täydellisen paistopinnan saavuttamiseksi.
 
Paisto tapahtuu 200°C uunissa 10 minuuttia. Kiertoilmauunissa vuoka laitetaan uunin keskiosaan ja perinteisessä uunissa uunin alaosaan.
 

Katso myös: 

Mikä ihmeen elastomoule-silikonivuoka?