MUNA-PEKONI -AAMIAINEN VOL.1

 

Kananmuna ja pekoni

 

Ajattelin tehdä lähiviikkoina muutaman variaation aamupalaklassikosta: muna-pekoni -aamiainen. Tämän kertaisen reseptin pohjana on Arto Rastaan ohje kananmunan kypsennyksestä. Aluksi kuivata pekonisiivua 120°C:ssa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pekoni on täydellisen rapsakkaa. Puolessa välissä pekonin paistoa laita kananmuna 68°C vesihauteeseen ja anna sen kypsyä siellä 45 minuuttia. Jos sinulla on sirkulaattori vesihauteen pitäminen 68°C:ssa on helppoa. Toinen vaihtoehto on lämmittää vesi 68 asteiseksi ja siirtää se 68 asteiseen uuniin. Vesihauteen lämpötilaa tulee tällöin kokoajan seurata esimerkiksi paistomittarilla. Uunissa tehtäessä tulee ongelmaksi pekonin paisto samaan aikaan, joten joudut tekemään nämä kahdessa erässä.

 

Kun pekonisiivu on ollut 1,5 tuntia uunissa ota se pois ja kuivaa talouspaperilla. Tämän jälkeen poista kananmunan kuori varovasti. Kerää hyytelömäiseksi muuttunut valkuainen talteen ja putsaa keltuainen valkuaisjäämistä. Laita valkuaishyytelö esim. pikkulettu- tai blinipannuun ja paista se nopeasti vain toiselta puolelta. Aseta kiinteä keltuainen valkuaisen päälle. Muutama ripaus suolaa ja pippuria päälle ja lisää murennettua pekonia, ruohosipulisilpua sekä muutama nopeasti paistinpannulla paistettu kirsikkatomaatti.