Kananmuna ja pekoni

 

Kananmuna ja pekoni

 

Aloitin muutama päivä sitten sarjan aamupalaklassikosta: muna-pekoni -aamiainen. Tämän kertainen resepti on variaatio perinteisestä uppomunasta. Aluksi sekoita loraus viskiä ja hiukan vaahterasiirappia sekä fariinisokeria, jonka jälkeen sivele seoksella pekonisiivu. Kuivata pekonisiivua 120°C:ssa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pekoni on täydellisen rapsakkaa (jos on kiire, niin uuni 150 asteeseen ja hiukan lyhyempi paistoaika). Tämä pekoniohje on variaatio Hesarissa julkaistusta muna-pekoni -leivästä. Hiukan ennen kun pekoni on valmista laita kahvikupin päälle löysästi talouskelmua ja sivele se ohuelti oliiviöljyllä. Riko kananmuna kelmun päälle ja rouhaise päälle hiukan suolaa ja halutessasi muita mausteita. Lopuksi sido kelmu pussiksi. Laske kelmupussi kiehuvaan veteen siten että koko muna jää vedenpinnan alapuolelle. Vältä pussin osumista reunoihin. Anna munan kypsyä n. 4,5 minuuttia, jonka jälkeen nosta kelmupussi pois vedestä ja avaa se varovasti ettei kananmuna rikkoudu. Kun pekonisiivu on ollut 1,5 tuntia uunissa ota se pois ja kuivaa talouspaperilla. Asettele uppomuna ja pekoni paahdetun leivän päälle ja tarjoile kahvin kanssa.