munakokkeli

 

Munakokkeli ja pekoni

 

Tämänkertainen muna-pekoni -aamiainen muodostuu munakokkelin ympärille, joka perustuu Gordon Ramseyn ohjeeseen.

 

Lämmitä uuni 120 asteeseen ja laita pekonisiivut uunipellille leivinpaperin päälle. Anna pekonisiivujen paistua 1,5 tuntia, jotta niistä tulee todella rapeita. Nosta pekonisiivut lopuksi talouspaperin päälle ja kuivaa niistä huolella ylimääräinen rasva. Tähän sopii mainiosti myös viskipekoni jonka ohjeen löydät aikaisemmasta kirjoituksestani täältä.

 

Kun pekonit alkavat olla lähes valmiita, lorauta pienehkön kattilan pohjalle hiukan oliiviöljyä. Riko kolme munaa kattilaan ja heitä kyytipojaksi nokare voita. Laita liesi pienelle teholle ja sekoita munia jatkuvasti esimerkiksi silikoninuolijalla. Kun munat alkavat hiukan saostumaan, nosta kasari hetkeksi pois liedeltä ja jatka sekoittamista. Nosta kattila takaisin liedelle. Toista tämä kolmisen kertaa, kokoajan sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa ruokalusikallinen ranskankermaa ja sekoita se huolella munien joukkoon. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja vaikkapa ruohosipulilla. Tarjoile paahdetun leivän ja paistettujen tomaattien kera.

 

Vinkki: Itse en ole tottunut käyttämään leivänpaahdinta, joten paahdan leivät paistinpannulla voinokareen kanssa. Mielestäni leipä saa paremman makuisen ja kauniimman pinnan näin.