uppomuna

 

Perinteinen uppomuna ja pekoni

 

Pitkästä aikaa jatkoa muna-pekoni -aamiainen sarjalleni.  Tällä kertaa uppomuna ihan perinteisin menetelmin tehtynä.

 

Lämmitä uuni 120 asteeseen ja laita pekonisiivut uunipellille leivinpaperin päälle. Anna pekonisiivujen paistua 1,5 tuntia, jotta niistä tulee todella rapeita. Nosta pekonisiivut lopuksi talouspaperin päälle ja kuivaa niistä huolella ylimääräinen rasva. Tähän sopii mainiosti myös viskipekoni jonka ohjeen löydät aikaisemmasta kirjoituksestani täältä.

 

Kun pekonit alkavat olla lähes valmiita, niin kiehauta (2 l) vesi, ja anna sen poreilla todella maltillisesti. Lorauta sekaan desin verran etikkaa ja pyöritä veteen voikas kierrevirtaus vaikka lusikalla. Kaada kuppiin rikottu kananmuna veteen ja anna keittyä 3-4 min. riippuen mitän kovan keltuaisen haluat. Itse tykkään todella löysästä. Nosta lopuksi uppomunareikäkauhalla lautaselle.

 

Nauti hyvän kahvin ja esimerkiksi croisantin kanssa, kuten itse tein tänä aamuna.