Paella on siitä kiva ruoka, ettei raaka-aineiden suhteen tarvitse olla kovin tarkka. Ja valmistukseen tarvitset käytännössä vain kokkiveitsen ja paellapannun. Muutamia asioita kannattaa kuitenkin pitää mielessä.


Tuoreet raaka-aineet


Netissä on reippaasti monia paellaohjeita, mutta niissä sorrutaan suosittelemaan lähes aina pakastekasviksia ja kasviliemikuutioita. Molemmat ovat helppo järjestää myös tuoreista raaka-aineista! Siksi en suosittele mitään pakastevihanneksia tai vastaavia valmiiksi esivalmisteltuja raaka-aineita.


Riisin valinta


Varsinkin riisin tulisi olla paellaan sopivaa. Kannattaa kysyä ruokakaupasta, mitä lajikkeita heillä on tarjolla.


Sahrami


Sitten mielestäni sahrami tekee tähän ruokaan reilua luonnetta. Jos sitä löydätte, kannattaa ehdottomasti käyttää.


Oliiviöljyssä vain laatu ratkaisee maun


Valitettavasti oliiviöljy on maailman väärennetyin tuote, ja valtaosa tarjolla olevista öljyistä on aika heikkolaatuisia. Meillä on myynnissä erittäin laadukas don Witka oliiviöljy, sillä sen tarkoitus on antaa ruokaan makua. Siksi kannattaa käyttää laadukasta öljyä.

 
 

Paellan resepti

Alla on resepti, jonka voitte tehdä tai varioida tätä ohjetta haluamallanne tavalla.

- acquerello riisiä 600g

- sinisimpukka 200-300g

- valkoviiniä 2dl

- mustekalaa 200-300g

- tomaattimurskaa 2dl

- 6-8 isoa katkarapua

- mustia oliiveja

- 1 sipuli, 1 porkkana, 1 selleri, 1 valkosipulin kynsi

- oliiviöljyä

- laakerin lehti

- hyppysellinen sahramia

- kasvislientä 2 litraa

- suolaa, pippuria ja yrttejä

 
 

Näin valmistat paellan


Kasvisliemi

 

Aloita paellan teko kasvisliemellä. Pilko kasviksia kiehuvaan veteen ja anna hautua tunnin verran. Kasvisliemen voit tehdä melkein mistä vaan omien makutottumusten mukaan.


Silppua vihannekset pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle pilkottu valkosipuli, yrttejä ja oliiviöljyä. Kuullota nopeasti.


Paella


Lisää simpukat ja valkoviini. Varmista että kaikki simpukat on kiinni. Jos kuori on raollaan, kopauta sitä pöydän pintaan. Jos kuori vetäytyy kiinni, voit käyttää simpukan. Heitä kaikki aukinaiset ja rikkoutuneet simpukat pois. Muista pestä ja harjata simpukat kunnolla ennen kun laitat ne ruokaan. Anna kiehua 2 minuuttia.


Lisää sahrami, vihannekset, laakerinlehti ja mustat oliivit.


Lisää tomaattimurska. Lisää kasvislientä. Sekoita. Lisää katkaravut ja mustekalat. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Anna kiehua 2 minuuttia.


Lisää riisi ja tarvittaessa kasvislientä. Anna kypsyä noin 12 minuuttia, että riisi on kypsää. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä sekä yrteillä.