pannu

 

Mikä peruna paistettuihin perunoihin

 

Yksi suosituimmista perunalajikkeista paistettuihin perunoihin on Nicola, sen hyvän saatavuutensa vuoksi. Paistetuissa perunoissa kannattaa käyttää suhteellisen kiinteämaltoista perunaa, kuten Nicola tai Bintje.

 

Paistetut perunat valmistus

  • Perunaa (esimerkiksi Nicola tai Bintje)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • rosmariinia
  • valkosipulia
  • voita
 

Laita vesi kiehumaan ja laita veteen reilusti suolaa. Halkaise kuorimattomat perunat puoliksi ja laita ne keittymään 45 minuutiksi kattilaan. Kaada perunat siivilään joilloin keitinvesi valuu pois. Anna perunoiden kuivua hetki siivilässä, jotta niihin saadaan hyvä paistopinta.

 

Laita paistinpannuun oliiviöljyä ja kuumenna pannu kuumaksi. Kannattaa käyttää hiiliteräspannua, kuten de Buyer paistinpannu. Aseta perunat leikkuupinta alaspäin kuumaan paistinpannuun. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria, hiukan valkosipulia, silputtua rosmariinia sekä muutama nokare voita. Kääntele perunoita pannussa ja paista niitä niin kauan että niihin tulee kauniin ruskea ja rapea pinta.

 

Nostele perunat annokseen.

 

Erittäin helppo ja maukas lisäke!