Mikä peruna perunamuusiin?

 

Usein suositellaan käytettäväksi jauhoista perunaa, joka keitetään kuorittuna. Itse suosin hiukan kiinteämpää perunaa, kuten Nicolaa. Se on silti riittävän jauhoinen perunamuussiin.

 

Myös pidän parempana perunan keittämistä kuorineen, jolloin kuori ehkäisee veden imeytymistä perunaan ja pitää sen kasassa.

 

Jos kuitenkin haluat keittää perunat kuorittuina, kannattaa perunan kuoret pestä huolellisesti ja lisätä maidon sekaan. Kuorista irtoaa voimakas perunan maku, kun maidon lämmittää. Näin saat muusiin lisää makua.

 

Muista siivilöidä kuoret pois kun lisäät maidon perunan sekaan.

 
 
 
 

Perunamuusin valmistus

 
  • perunaa (esimerkiksi Nicola tai Puikula)
  • suolaa
  • voita
  • maitoa
 

1. Laita kuorimattomat perunat kiehuvaan veteen ja keitä ne kypsiksi. Kaada vesi pois ja kuori perunat kuumina.

 

2. Tee perunoista muussia perunasurvimen avulla. Sekoita perunan sekaan reilusti voita, oman maun mukaan ja hämmennä muussia jatkuvasti esimerkiksi spatulalla.

 

3. Kaada lopuksi kuumennettua rasvaista maitoa sekaan ja sekoita muusista tasaista ja kermaista. Lopuksi mausta suolalla.

 

4. Voit maustaa perunamuusin myös valkopippurilla tai esimerkiksi muskottipähkinällä.

 

Jos käytät muusia esimerkiksi lisukkeena lihapullien tai poronkäristyksen kanssa, voit jättää muusin hiukan kiinteämmäksi. Kun taas pienempänä lisukkeena perunamuusista voidaan tehdä pehmeämpää, lisäämällä enemmän maitoa, jolloin muusi toimii perunapyrénä.

 

Erittäin helppo ja maukas lisäke! :)

 
 
 
Lue myös nämä: