Ensimmäiseksi haluan antaa mielipiteeni yleisohjeesta. Usein ohjeen mukaanhan paistetaan kumpikin puoli vuorollaan, ja pihvi on valmis lihasnesteiden noustua pintaan.

Tässä on parikin ongelmaa! Ensinnäkin kun lihasnesteet nousevat pintaan, liha on minun makuuni jo liian kypsä. Toiseksi pihvistä tulee ylikypsä ulkoa ja vain pieni ohut siivu keskellä on sopivalla kypsyydellä.

Sitten moni heittää voin pannulle heti aluksi. Tässä taas tulee vastaan, että voi saattaa palaa kuumalla pannulla.

Näin paistat täydellisen pihvin

Sitten siihen omaan tapaani paistaa täydellinen pihvi:

  1. Nosta liha huonelämpöön hyvissä ajoin.
  2. Liha kuivataan ja maustetaan ennen pannulle laittoa. Huom! Jos lihan pinnassa on öljyä, suola ja pippuri jäävät pintaan eivätkä pääse itse raaka-aineeseen saakka.
  3. Paisto aloitetaan öljyllä, joka ei pala kuumuudessa. Molemmat pinnat ja myös laidat paistetaan nopeasti.
  4. Tämän jälkeen pihviä käännellään pannulla noin minuutin välein, jolloin kypsyminen on tasaista.
  5. Voi lisätään vasta loppuvaiheessa ja pelkästään antamaan makua.
  6. Paistamisen ajan lusikoidaan voita pihvin pinnalle, jotta saadaan kaikki maku siitä hyödynnettyä.
  7. Lopuksi pihvi otetaan pois pannulta ja annetaan sen rauhassa levätä ennen leikkaamista. 

Videolla oleva entrecote oli ainakin jäätävän hyvää. Ja paistaminen tietty de Buyerin hiiliteräspannulla.