Puuron keittäminen on erittäin helppoa. Jos kuitenkin haluat valmistaa todella hyvän puuron, pitää siihen varustautua muutamalla konstilla. Ensinnäkin kattilan kannattaa olla monikerrostekniikalla tehty paksuseinäinen teräskattila, jotta puuro hautuu kunnolla palamatta pohjaan.

Samoin raaka-aineet pitää valita huolella! Pikapuuro on kiireisille, mutta kunnolliset isot luomukaurahiutaleet ovat niille, jotka haluavat nauttia myös aamusta.

 
 
 
 
Valmistaminen

1) Kuumenna kattila ja kaada sen pohjalle 4 dl kaurahiutaleita. Sekoita niitä, ja anna niiden paahtua kevyesti. Näin saat puuroon pähkinäisen maun.

2) Kun hiutaleet ovat paahtuneet, kaada sekaan 7 dl kuumaa vettä ja sekoita reilun minuutin ajan. Lisää vielä suolaa ihan oman maun mukaan. Puuroon kannattaa laittaa suolaa ihan kunnolla maun takaamiseksi.

3) Tämän jälkeen laita liesi miedolle lämmölle ja kattilaan kansi päälle. Anna puuron hautua kahdeksan minuuttia. Sekoita vain harvakseltaan, sillä liiallinen sekoittaminen tekee puuron rakenteesta liisterimäisen.

4) Kun puuro on hautunut, lisää joukkoon 3 dl maitoa ja sekoita hetki puuroa.Tämän jälkeen sammuta liesi ja laita kansi kattilan päälle.

5) Anna puuron hautua vielä kaksi minuuttia kattilassa.
Maitoa ei tarvitse kiehauttaa, niin kuin monissa ohjeissa sanotaan,
vaan näin se antaa puurolle täyteläisen maun ja rakenteen.

6) Tarjoile puuro oman makusi mukaan vaikka mustikoilla ja voisilmällä. Puuron kanssa voi tarjoilla todella monipuolisesti kaikkea, kuten marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä.

 
 
 
 
 
PAISTA haluaa toivottaa sinulle erittäin mukavaa aamua, maukkaan puurolautasen ääressä. :)
 
 
 
 
 

Näitä suosittelemme puuron valmistamiseen:

 

 
 
DeBuyer Affinity kattilat
 
Affinity-sarjan kattilat ovat seinämiltään paksumpia ja täysin saumattomia. Ne reagoivat nopeasti lämpötilan vaihteluihin.
 
 
 
 
Iittala Tools kattilat
 
Tools -sarjan kattiloissa lämpö jakautuu tasaisesti pohjalta seinämille. Tämä estää pohjaanpalamisen ja tekee haudutuksesta tasaista.
 
 
 
 
Kauhat
 
Puuroa on helpompi kauhoa. Tämä on saksalaista teräslaatua.