Mikä on sandwich -tekniikka?

Sandwich -tekniikalla tarkoitetaan kahdesta erillisestä osasta tehtyä pannua tai kattilaa. Näissä on pohja, joka on kiinnitetty pannun laitoihin. Pohja on selkeästi laitoja paksumpi, ja rakenne on tehty kohtalaisen hyvin lämpöä johtavaksi. Ongelma näissä kattiloissa on, ettei lämpö jakaudu kunnolla reunoille. Tällöin pohjaan kohdistuu erittäin kova lämmityspiikki, ja siksi maito palaa helposti pohjaan.

 
 

Yhtenäinen metallilevy

Yhtenäisestä metallilevystä tehdyt johtavat lämpöä tasaisesti pohjalta laidoille. Näin ruoka lämpenee joka puolelta tasaisesti ja ehkäisee pohjaan palamista. Varsinkin maitopohjaisten ruokien ja tarkkojen reduktioiden tekoon tämäntyyppinen kattila on erittäin suositeltava vaihtoehto. Näissä seinämävahvuus on selkeästi paksumpi kuin edullisissa ns. sandwich –tekniikalla tehdyissä.

 
 

Oletko lukenut jo nämä?

Ruuanvalmistuksen metodit osa 1 ja osa 2
 
 

Suosittelen:

 
 
 
Hiiliteräspannut
 
Pannuosa rakennetaan yhtenäisestä kierrätysmetallista.
 
 
 
deBuyer Affinity kattilat
 
Tasainen pohja ja pinta estävät pohjaan palamisen.
 
 
 
Kuparikattilat
 
Kupari johtaa lämpöä upeasti. Se soveltuu hyvin tarkkoihin ruokiin.