Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Hiiliteräs uunivuoka de Buyer Mineral B

SKU
5664.40

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

175,90 €
Hiiliteräs uunivuoka de Buyer Mineral B
  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Hiiliteräs – uunivuoka käyttöönotto ( hiiliteräs rasvapoltto )

Hiiliteräsvuoalle pitää tehdä ennen ensimmäistä käyttökertaa rasvapoltto, joka luo pohjan pannun tarttumattomuusominaisuuksille.

Aluksi vuoka tulee pestä huolellisesti lämpimässä vedessä, jonka jälkeen se kuivataan. Tämän jälkeen vuoka laitetaan liedelle ja lämpötila keskilämmölle. PVuoan pintaan sivellään ohuelti silavaa jonka jälkeen liesi säädetään täysille. Vuokaa pidetään hetken aikaa liedellä, siten että silava alkaa savuamaan reilusti. Vuoan väri alkaa muuttua ruskeaksi. Tämän jälkeen vuoka annetaan jäähtyä hiukan jonka jälkeen ylimääräinen rasva pyyhitään huolellisesti talouspaperilla. Rasvapoltto kannattaa toistaa vähintään kolme-neljä kertaa, mielummin 10-11, jotta pintaan saadaan hyvä tarttumattomuusominaisuus. Ohjeet rasvapoltosta löydät täältä.

Hiiliteräs – uunivuoka hoito

Hiiliteräksinen uunivuoka kestää metallilastan käyttöä, toisin kuin pinnoitettu uunivuoka. Hiiliteräsvuoan pintaa ei kuitenkaan kannata hangata metallisilla työvälineillä siten että se naarmuuntuu. Tämä heikentää tarttumattomuusominaisuutta. Jos vuoan pinta ajanmyötä naarmuuntuu tai ruoka alkaa tarttua sen pohjaan, voidaan vuoka hioa esimerkiksi hienolla vesihiomapaperilla kauttaaltaan, jonka jälkeen vuoalle tulee tehdä rasvapoltto.

Jos hiiliteräs -uunivuoan pohja menee ajanmyötä kuperaksi, esimerkiksi todella kovissa lämpötiloissa, voidaan se suoristaa kääntämällä vuoka ympäri ja kopauttamalla vasaralla paistinpannun pohjaan.

Hiiliteräs – uunivuoka puhdistus

Hiiliteräs -uunivuoan puhdistus tehdään aina pelkällä kuumalla vedellä. Vuokaa ei saa koskaan pestä astianpesukoneessa, eikä sen pesemisessä saa käyttää pesuaineita. Myöskään kuumaa vuokaa ei saa pestä kylmällä vedellä. Tämä voi vaurioittaa vuokaa. Pesun jälkeen vuoka kuivataan huolellisesti talouspaperilla ja sen pintaan sivellään kevyt kerros ruokaöljyä, joka suojaa uunivuokaa ruostumiselta.

Lisätietoja
SKU 5664.40
Takuu .

Toimitusaika Tilaustuote, toimitusaika 2-4 viikkoa tilauksesta!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.