Hiiliteräspannu de Buyer Mineral B Element 26cm

Lisää kuvia

 • Hilliteräspannu FIN: MIkä on hiiliteräspannu?
 • Hiiliteräspannu De buyer rasvapoltto uunissa

Hiiliteräspannu de Buyer Mineral B Element 26cm

Tuotekoodi: 5610.26
Saatavuus: HETI varastossa. PIKATOIMITUS jopa seuraavaksi päiväksi perille

Tarjoushinta 39,95 €

Hinta: 49,90 €

ALV24%

Tuotekuvaus

Koko ruoanlaittomaailman ylistämä ranskalainen superklassikko. Ylivertaisten paisto-ominaisuuksien lisäksi de Buyerin hiiliteräspannu on käytännössä ikuinen.

 • Tarttumattomuus paranee jatkuvasti käytön myötä.
 • Hiiliteräspannu ei sisällä elimistöön päätyviä, haitallisia pinnoitteita, kuten teflonpannu.
 • Sopii kaikille liesille.
 • HUOM! Älä laita tätä pannua uuniin, koska kahva kestää max 200 asteista uunia max 15 minuutin ajan. Ja jos haluaa pitää enemmän uunissa, niin suosittelemme Mineral PRO-pannua jonka kahva sopii myös uuniin.


Ikuinen, käytössä paraneva, mutta edullinen paistinpannu, joka paistaa äärettömän hyvin – täyttä totta. Kun kerran hiiliteräspannun ostaa, ei entiseen ole paluuta. 

Pannun mukana kannattaa tilata myös tuubi Muurikan silavaa, jolla saat tehtyä rasvapolton helposti.

Hiiliteräspannun tarttumattomuuspinta pysyy moitteettomassa kunnossa, kun sen kanssa käyttää suosimaamme Kuchenprofin paistinlastaa.

Koko

 • Ulkohalkaisija: 26cm
 • Pohjan halkaisija: 18cm
 • Korkeus: 4cm
 • Seinämävahvuus: 3mm
 • Paino: 1,9kg

Hiiliteräspannu

Hiiliteräspannu on joka keittiön tärkeimpiä kulmakiviä. Jos hyvälaatuinen japanilainen keittiöveitsi on ruoanlaittovälineiden kuningas, on hiiliteräspannu kiistaton kuningatar.


Hiiliteräspannu, miksi?

Hiiliteräspannun paisto-ominaisuudet ovat teflonpannuihin verrattuna täysin ylivoimaiset.

Hiiliteräspannun edut eivät rajoitu vain paisto-ominaisuuksiin, vaan se on myös terveydestään huolehtivan valinta. Teflonpannuihin käytetään usein haitallisia pinnoituskemikaaleja ja -materiaaleja, jotka ruoan mukana kulkeutuvat elimistöön. Näitä ei hiiliteräksisessä pannussa ole, vaan ruokaan irtoaa korkeintaan elimistölle tarpeellista ja luonnollista rautaa.

Hiiliteräspannu varaa ja johtaa lämpöä erinomaisesti. Jauheliha ruskistuu, eikä keity, kuten muilla pannuilla paistaessa monesti on tapana. Lisäksi lihojen ja pihvien pintojen sulkeminen onnistuu tehokkaasti. Kunnon pannu on tarpeen, koska jokainen huonolla pannulla haaskattu pihvi on liikaa.

Hiiliteräspannun parhaita puolia on se, että se ei voi käytännössä mennä pilalle, vaan kaltoin kohdellun pannun voi helposti huoltaa entistä ehommaksi.

Ammattilaiset kautta maailman vannovat de Buyerin hiiliteräspannujen nimeen niiden kestävyyden ja ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi. Hiiliteräspannuun vaihtamalla vähennät lyhytkestoisista huonoista pannuista syntyvää jätekuormaa.  

Hiiliteräspannu vs. valurauta?

Hiiliteräspannun paisto-ominaisuudet ovat lähellä monelle tuttua valurautapannua. Valurautaisen paistinpannun ongelma on kuitenkin sen suuri paino. Hiiliteräspannu on selvästi valurautaa kevyempi, ja siksi sen käsittely onnistuu myös vähän heikommilta kokeilta. Valurauta voi myös haljeta pudotessaan.

Huokoisen valuraudan huonona puolena on myös se, että se imee helposti ruoan makuja itseensä. Hiiliteräspannu on parempi valinta myös valkuaispitoisten muna- ja kalaruokien valmistukseen.

Millainen on hyvä hiiliteräspannu?

Hyvää pannua etsivän kannattaa kiinnittää huomio seinämävahvuuteen. Paksumpi teräs tarkoittaa kestävää tuotetta. De Buyerin pannut ovat markkinoiden paksuimpia, eivätkä ne ole herkkiä vääntymään, mikä on ongelmana ohuemmissa hiiliteräspannuissa.

Paista-kaupasta löytyy ammatti- ja vaativaan kotikäyttöön sopivia de Buyer Mineral B hiiliteräspannuja joka lähtöön: pienistä blinipannuista aina suuriin, kahdella kahvalla varustettuihin maalaispannuihin. Koska hiiliteräspannuihin jää koukkuun – ja olemme itse näiden vankkumattomia kannattajia – löytyy meiltä myös omeletti-,lettu- ja wokkipannut.

de Buyer hiiliteräspannu

Yli satavuotias De Buyer on maailman arvostetuimpia hiiliterästuotteiden tuottajia. De Buyerin pannujen laatu on jalostunut vuosien varrella äärimmäisen korkeaksi. Tuotteissa yhdistyvät käytännöllisyys ja perinteinen design. Etenkin de Buyerin hiiliteräspannuilla on ikoninen maine ja ne ovat haluttuja perintökaluja vuosikymmenien käytön jälkeen. Kun pannu vuosien varrella tummuu, sen tarttumattomuus paranee. Samalla syvenee myös pannun tarina.

Hiiliteräspannun hinta on lähes sama tai halvempi kuin tavanomaisten pinnoitettujen markettipannujen, joten ajan myötä hiliteräspannun käyttö tulee huomattavasti edullisemmaksi. Eikä kyse ole tietenkään pelkästään säästämisestä: hyvällä hiiliteräspannulla kokkaaminen on yksinkertaisesti nautinnollista.

Eri liesityypit

de Buyer hiiliteräspannu sopii yhteen kaikkien liesityyppien kanssa. Se on erinomainen paistinpannu induktioliedelle, kaasuliedelle tai grillille. Induktiolieden kanssa kannattaa välttää kaikkein korkeimpia lämpötehoja. Näin pannu ei väänny, eikä paistolämpötila nouse liian korkeaksi.

Hiiliteräspannun käyttöönotto (hiiliteräspannun rasvapoltto)

Käyttöönoton ensimmäinen vaihe on hiiliteräspannun rasvapoltto.

Paistinpannusta pestään pois varastointirasva ja kuivataan huolellisesti. Sitten pannua lämmitetään lieden keskilämmöllä ja pintaan sivellään ohuelti öljyä/rasvaa, esimerkiksi silavaa tai pellavansiemenöljyä, jonka jälkeen liesi säädetään hieman kovemmalle. Pannua pidetään hetken aikaa liedellä siten, että rasva alkaa savuamaan selvästi ja pannun väri alkaa tummua pikkuhiljaa ruskeaksi. Sen jälkeen pannu on hyvä jäähdyttää sivummalla ja pyyhkiä ylimääräiset öljyt tai silavat pois. Hyvään tulokseen pääsee kolmella-neljällä kerralla, mutta paras tulos voi vaatia 10-11 kertaa. Täältä löydät vielä ohjeet hiiliteräspannun rasvapolttoon.

 

Vinkkimme sinulle: 

Lisätietoa

Tuotenumero 5610.26
Takuu Forever

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

PDF FileRasvapoltto-ohje (149.1 KB)Lataa tiedosto

Tutustu ihmeessä myös näihin tuotteisiin

Hiiliteräspannu de Buyer Mineral B Element 26cm4.8312

Pieni hetki