Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Hiiliteräspannu de BUYER MINERAL B ELEMENT, ∅ 32cm, apukahvalla

SKU
5610.32

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

95,80 €
Hiiliteräspannu de BUYER MINERAL B ELEMENT, ∅ 32cm
 • Nopea toimitus

 • Ilmainen vaihto

 • Myös laskulla tai osamaksulla

Koko ruoanlaittomaailman ylistämä ranskalainen superklassikko. Ylivertaisten paisto-ominaisuuksien lisäksi de Buyerin hiiliteräspannu on käytännössä ikuinen!

 • Tarttumattomuus paranee jatkuvasti käytön myötä.
 • Hiiliteräspannu ei sisällä elimistöön päätyviä, haitallisia pinnoitteita, kuten teflonpannu.
 • Sopii kaikille liesille.
 • HUOM! Älä laita tätä pannua uuniin, koska kahva kestää max. 200-asteista uunia max. 15 minuutin ajan. Jos haluat pitää pannua enemmän uunissa, niin suosittelemme Mineral PRO -pannua, jonka kahva sopii myös uuniin.

Ikuinen, käytössä paraneva, mutta edullinen paistinpannu, joka paistaa äärettömän hyvin. Kun kerran hiiliteräspannun ostaa, ei entiseen ole paluuta. Pannun mukana kannattaa tilata myös tuubi Muurikan silavaa, jolla saat tehtyä rasvapolton helposti.

Hiiliteräspannun tarttumattomuuspinta pysyy moitteettomassa kunnossa, kun sen kanssa käyttää suosimaamme Kuchenprofin paistinlastaa.

Asiakkaamme kertoo:

"Myitte hienon pannun (32cm de Buyer)! Tein rasvapolton ensin ankanrasvalla ja sitten kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. Jälkimmäisellä tuli mielestäni parempaa jälkeä. Oli hieman hankalaa saada pannu tasaisesti kuumaksi ja rasva hiiltyi pannun keskeltä. Sitten keksin lämmitellä pannua vain reunoilta pikkulevyllä. Tuli loistava! Nyt onnistuu munan paistaminen kuin teflonilla. Ja takaisin en vaihda. Löin teflonipannut metallinkeräykseen. Mulla on vielä yksi tefloniwokki. Kun se tummuu, tilaan hiiliteräksisen tilalle." -Esa

Hiiliteräspannu yhdistää valuraudan kestävyyden ja pinnoitettujen pannujen helppouden (Lähde: Kuningaskuluttaja). Lue juttu tästä.

Koko:

 • Ulkohalkaisija: 32cm
 • Pohjan halkaisija: 23cm
 • Korkeus: 4,2cm
 • Seinämävahvuus: 3mm
 • Paino: 2,63kg

Hiiliteräspannu:

Hiiliteräspannu on joka keittiön tärkeimpiä kulmakiviä. Jos hyvälaatuinen japanilainen keittiöveitsi on ruoanlaittovälineiden kuningas, on hiiliteräspannu kiistaton kuningatar.

Yleistä hiiliteräspannuista:

Hiiliteräspannu, miksi?

Hiiliteräspannun paisto-ominaisuudet ovat teflonpannuihin verrattuna täysin ylivoimaiset.

Hiiliteräspannun edut eivät rajoitu vain paisto-ominaisuuksiin, vaan se on myös terveydestään huolehtivan valinta. Teflonpannuihin käytetään usein haitallisia pinnoituskemikaaleja ja -materiaaleja, jotka ruoan mukana kulkeutuvat elimistöön. Näitä ei hiiliteräksisessä pannussa ole, vaan ruokaan irtoaa korkeintaan elimistölle tarpeellista ja luonnollista rautaa.

Hiiliteräspannu varaa ja johtaa lämpöä erinomaisesti. Jauheliha ruskistuu, eikä keity, kuten muilla pannuilla paistaessa monesti on tapana. Lisäksi lihojen ja pihvien pintojen sulkeminen onnistuu tehokkaasti. Kunnon pannu on tarpeen, koska jokainen huonolla pannulla haaskattu pihvi on liikaa.

Hiiliteräspannun parhaita puolia on se, että se ei voi käytännössä mennä pilalle, vaan kaltoin kohdellun pannun voi helposti huoltaa entistä ehommaksi.

Ammattilaiset kautta maailman vannovat de Buyerin hiiliteräspannujen nimeen niiden kestävyyden ja ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi. Hiiliteräspannuun vaihtamalla vähennät lyhytkestoisista huonoista pannuista syntyvää jätekuormaa. 

Hiiliteräspannu vs. valurauta?

Hiiliteräspannun paisto-ominaisuudet ovat lähellä monelle tuttua valurautapannua. Valurautaisen paistinpannun ongelma on kuitenkin sen suuri paino. Hiiliteräspannu on selvästi valurautaa kevyempi ja siksi sen käsittely onnistuu myös vähän heikommilta kokeilta. Valurauta voi myös haljeta pudotessaan.

Huokoisen valuraudan huonona puolena on myös se, että se imee helposti ruoan makuja itseensä. Hiiliteräspannu on parempi valinta myös valkuaispitoisten muna- ja kalaruokien valmistukseen.

Millainen on hyvä hiiliteräspannu?

Hyvää pannua etsivän kannattaa kiinnittää huomio seinämävahvuuteen. Paksumpi teräs tarkoittaa kestävää tuotetta. De Buyerin pannut ovat markkinoiden paksuimpia, eivätkä ne ole herkkiä vääntymään, mikä on ongelmana ohuemmissa hiiliteräspannuissa.

Paista-kaupasta löytyy ammatti- ja vaativaan kotikäyttöön sopivia de Buyer -hiiliteräspannuja joka lähtöön: pienistä blinipannuista aina suuriin, kahdella kahvalla varustettuihin maalaispannuihin. Koska hiiliteräspannuihin jää koukkuun - ja koska olemme itse näiden vankkumattomia kannattajia - löytyy meiltä myös omeletti-, lettu- ja wokkipannut.

De Buyer:

Yli satavuotias de Buyer on maailman arvostetuimpia hiiliterästuotteiden tuottajia. De Buyerin pannujen laatu on jalostunut vuosien varrella äärimmäisen korkeaksi. Tuotteissa yhdistyvät käytännöllisyys ja perinteinen design. Etenkin de Buyerin hiiliteräspannuilla on ikoninen maine ja ne ovat haluttuja perintökaluja vuosikymmenien käytön jälkeen. Kun pannu vuosien varrella tummuu, sen tarttumattomuus paranee. Samalla syvenee myös pannun tarina.

Hiiliteräspannun hinta on lähes sama tai halvempi kuin tavanomaisten pinnoitettujen markettipannujen, joten ajan myötä hiliteräspannun käyttö tulee huomattavasti edullisemmaksi. Eikä kyse ole tietenkään pelkästään säästämisestä: hyvällä hiiliteräspannulla kokkaaminen on yksinkertaisesti nautinnollista.

Eri liesityypit:

De Buyer -hiiliteräspannu sopii yhteen kaikkien liesityyppien kanssa. Se on erinomainen paistinpannu induktioliedelle, kaasuliedelle tai grillille. Induktiolieden kanssa kannattaa välttää kaikkein korkeimpia lämpötehoja. Näin pannu ei väänny, eikä paistolämpötila nouse liian korkeaksi.

Hiiliteräspannun käyttöönotto (hiiliteräspannun rasvapoltto):

Käyttöönoton ensimmäinen vaihe on hiiliteräspannun rasvapoltto.

Paistinpannusta pestään pois varastointirasva ja kuivataan huolellisesti. Sitten pannua lämmitetään lieden keskilämmöllä ja pintaan sivellään ohuelti öljyä/rasvaa, esimerkiksi silavaa tai pellavansiemenöljyä, jonka jälkeen liesi säädetään hieman kovemmalle. Pannua pidetään hetken aikaa liedellä siten, että rasva alkaa savuamaan selvästi ja pannun väri alkaa tummua pikkuhiljaa ruskeaksi. Sen jälkeen pannu on hyvä jäähdyttää sivummalla ja pyyhkiä ylimääräiset öljyt tai silavat pois. Hyvään tulokseen pääsee kolmella-neljällä kerralla, mutta paras tulos voi vaatia 10-11 kertaa. Täältä löydät vielä ohjeet hiiliteräspannun rasvapolttoon.

Hiiliteräspannun hoito:

Toisin kuin pinnoitettu paistinpannu, hiiliteräspannu kestää myös metallisia työvälineitä. Jos mahdollista, kannattaa kuitenkin suosia silikonisia, puisia tai muovisia paistinlastoja. Näin rasvapolttopinta säilyy parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Jos rasvapolttopinta menee huonoksi, pannun pohjan voi hioa hienolla vesihiomapaperilla ja rasvapoltto voidaan tehdä uudestaan.

Hiiliteräspannun pohjasta voi tulla hieman kupera jos sen kanssa käyttää liian kovia lämpötiloja. Se voidaan kuitenkin suoristaa kopauttamalla vasaralla nurinpäin olevan pannun pohjaa.

Rasvankäyttö hiiliteräspannulla:

Hiiliteräspannun puhdistus:

Pesu tehdään aina pelkällä kuumalla vedellä. Puhdista hiiliteräspannu käsin ja ilman pesuaineita. Jos pannuun on pinttynyt tai tarttunut likaa, voit hangata sen pois pesusienellä tai karhunkielellä.

Varo pesemästä tulikuumaa pannua kylmällä vedellä, koska pannu voi vääntyä. Kuivaa hiiliteräspannu aina pesun jälkeen paperilla tai liedellä ja sivele siihen ruokaöljyä, niin se ei ruostu. Näin nautit laatupannustasi pitkään.

Ostamalla kerralla kunnollisen pannun nautit ruoanlaitosta loppuelämäsi. Säästät rutkasti rahaa, ympäristöä sekä kierojen ja hilseilevien teflonpannujen kanssa palavia hermoja.

Vinkkimme sinulle: 

 • RASVAPOLTTO LIEDELLÄ
Lisätietoja
SKU 5610.32
Takuu Elinikäinen
Toimitusaika Saatavilla. Toimitusaika arviolta 3-6 arkipäivää
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.