PAKETTITARJOUS Don WItka oliiviöljyt 500 ml

Tuotekoodi: DW3PACK

PAKETTITARJOUS Don WItka oliiviöljyt 500 ml

Lisää kuvia

Paketissa saat kolme erilaista oliiviöljyä, jotka ovat:   • Oliiviöljy, Don Witka, Cornicabra 500 ml

  • Oliiviöljy, Don Witka, Arbequina 500 ml

  • Oliiviöljy, Don Witka, Exclusive 500 ml

Tarjouspaketti sisältää nämä tuotteet:

Oliiviöljy, Don Witka, Exclusive 500 ml

Määrä: 1

Saatavuus: Loppu varastosta

Oliiviöljy, Don Witka, Exclusive  500 ml

Oliiviöljy, Don Witka, Cornicabra 500 ml

Määrä: 1

Saatavuus: Loppu varastosta

Oliiviöljy, Don Witka, Cornicabra 500 ml

Oliiviöljy, Don Witka, Arbequina 500 ml

Määrä: 1

Saatavuus: Loppu varastosta

Oliiviöljy, Don Witka, Arbequina 500 ml

Saatavuus: Loppu varastosta

Toimitus: Toimitusmaksu alkaen 3,90€

Tarjoushinta 69,90 €

Hinta: 74,70 €

ALV24%

Tuotekuvaus

Don Witka oliiviöljy

Oliiviöljyt sopivat erinomaisesti paistamiseen ja muuhun ruuanlaittoon. Siksi halusimme yhden oliivilajikkeen öljyn. Don Witkan oliiviöljy tuotetaan Espanjan pohjoisimmilla oliivialueilla. Oliiviöljy syntyy kahdesta oliivilajikkeesta: arbequinasta ja cornicabrasta.

Maantieteellinen pohjoinen oliivialue, ilmasto ja keräysaika vaikuttavat kaikki maun kehittymisessä täydellisyyttä kohti. Mitä nuorempaa ja tuoreempaa oliiviöljy on, sen paremmin se vaikuttaa terveydellisesti.

Oliiviöljyn valmistus on vielä kaiken lisäksi ekologista, koska puristamossa syntyvä oliivijäte kierrätetään muun muassa talojen lämmitykseen.

Paketti sisältää kolmea eri makua, jokainen 500 ml pullossa:

  • Cornicabra-lajike on alkujaan Kastilia-La Manchan ja Extremaduran alueilta.  Sen maku on erittäin aromaattinen ja voimakas. Aromi on omenainen ja hedelmällinen.  Cornicabra öljyt sopivat hyvin salaatteihin sellaisenaan, paistamiseen tai uppopaistamiseen. Pullossa on 500ml. 
  • Arbequina on lajikkeena todella suosittu Espanjassa, koska sen maku on todella lmiellyttävän lempeä. La Manchan alueella kasvaessa lajikkeen aromaattisuus vielä korostuu, koska ylängön ilmasto on varsin haasteellinen. Maku on aistikkaan pehmeä ja vivahteissa maistuvat omenaisuus ja mantelimaisuus.  Almodovarissa Arbequina-lajike korjataan talteen varsin varhaisessa vaiheessa. Varhaispuristus lisää öljyn hienostuneisuutta,  ja sitä kautta myös sen terveysvaikutuksia.  Arbequina öljyt sopivat erinomaisesti monipuoliseen ruuanlaittoon ja kaikkien ruokien yhteyteen. Tämä on oliiviöljylajike, jonka kautta on helppo päästä yhden lajikkeen kautta oliiviöljyjen upeaan maailmaan. 
  • Exclusive Cornicabra on syntynyt varhaissadon vihreistä oliiveista. Sen maku on todella sävähdyttävä, voimakas ja intensiivinen. Exclusive sopiikin mainiosti todella vaativan kulinaristin keittiöön. Myös öljyn terveysvaikutukset ovat huippuluokkaa, koska valmistus on tapahtunut varhaissadon vihreistä oliiveista.

Maun aseena ainutlaatuisuus

Don Witkan oliiviöljyn peruslähtökohta on, että osuuskunnan pelloilta kerätyt oliivit viedään 14 tunnin sisällä puristettavaksi. Siksi kaikki aromit ja maut ovat vielä

tuoreimmillaan pullotusvaiheessa. Yhden lajikkeen oliiviöljyssä maut ja aromit ovat huomattavasti paremmin esillä, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa kevyttä pippurisuutta ja kirpeähköä jälkimakua.

Näitä Don Witkan oliiviöljyjä ei muuten myydä missään isossa marketissa. Näiden jälleenmyyjiä ovat pienet kauppiaat, erikoiskaupat ja suoraan tilalta. Don Witkaa käytetään myös huippuravintoloissa.

Ero marketeissa myytävään oliiviöljyyn

Perinteiset espanjalaiset oliiviöljyt menevät pääasiassa tankeissa Italiaan. Nämä oliiviöljyt pullotetaan tankeista suoraan pulloihin, ja oliiviöljy voi seistä jonkin aikaa tankissa. Lähtökohtaisesti tämä merkitsee sitä, että marketeissa myytävä oliiviöljy on tasapaksuista maultaan. Tasapaksuisuus johtuu liian pitkään seisomisesta ja eri lajien sekoituksesta. Markettien oliiviöljyä ei siis voi verrata suoraan tähän tuotteeseen millään tavalla.

Extra virgin oliiviöljy

Extra virgin oliiviöljy on puristettu alle 28 asteen lämmössä, eli kylmäpuristettua. Jos lämpö olisi yli 28 astetta, puhuisimme vain virgin oliiviöljystä. Extra virgin oliiviöljy on täysin mekaanisesti puristettu, mutta käytössä ei ole ollut kemikaaleja. Extra virgin oliiviöljyssä puristetun öljyn määrä on vähäisempi kuin kuumemmassa puristuksessa.

Käyttö

Oliiviöljyä voi käyttää kaksi kertaa samantyyppisen ruuan parissa, kunhan välissä öljy siivilöidään. Paistoöljyä voi säilyttää muun muassa lasipullossa, joka on suljettu.

Millä tavalla oliiviöljyä säilytetään?

Oliiviöljy tulee säilyttää piilossa auringolta huoneenlämmössä, mutta viileämmässä paikassa. Oliiviöljy on pidettävä tiiviisti suljettuna pullossa, koska happi haalentaa makua.

HENKILÖKUNNAN HUOMIOITA

Mika:

"En ole mikään viinin maistelija tai kultakieli. Siksi suhtauduin ensimmäiseen oliiviöljy-tastingiini terveellä kyynisyydellä. En todella osannut odottaa makueroa kaupan geneeriseen oliiviöljyyn!

Minun on myönnettävä, etten osaa erotella Witkan eri öljyjen makuja erityisen tarkkaan - pidin kaikista ja huomasin toki eroja peräkkäin maistellessa. Mutta silmät avaavin kokemus oli näiden perään maistaa sekaöljyä. Suun turruttava paistinrasvan maku täytti koko suun välittömästi. Normaali oliiviöljy, josta aiemmin pidin saikin yht'äkkiä irvistämään.

Witka-öljyissä maku on raikas, kirpeähkö ja pippurinen - ikäänkuin siitä puuttuisi normaalin oliiviöljyn turruttava "öljyisyys".

Sittemmin olen kiinnittänyt huomiota erityisesti caprese-salaatissa tomaatin luontaisen maun voimistumiseen hyvän oliiviöljyn myötä, kun lattea öljyisyys ei enää peitä hyvien raaka-aineiden makua, vaan lähinnä alleviivaa sitä."

 

Lisätietoa

Tuotenumero DW3PACK

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita
PAKETTITARJOUS Don WItka oliiviöljyt 500 ml52

Pieni hetki