Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Global kokkiveitsi – G2

SKU
17102

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

139,90 €

Global kokkiveitsi – G2

  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Global-veitsien tarina

Global-veitsien kehitystyön lähtökohtina oli valmistaa veitsi, joka täyttää vaativimpienkin ammattikokkien tarpeet. Veitsen tuli olla äärimmäisen terävä, kestävä, kevyt sekä tarkasti tasapainotettu. Globalin veitset kunnioittavat japanilaisen veitsenvalmistuksen perinteitä, mutta kahvaa paranneltiin nerokkaasti: Ikoninen rei’itetty teräksinen kahva on yhtäaikaa saumaton, hygieeninen ja ergonominen – ja tietysti viiltävän tyylikäs.

Global-veitset ja niiden valmistus

Global veitset valmistetaan kolmesta eri osasta. Veitsi koostuu kahdesta kahvan puolikkaasta ja teräaihiosta, jotka hitsataan yhteen ja muodostavat näin yhtenäisen, saumattoman, teräksisen veitsen. Global veitsen kahva täytetään merihiekalla, jolla varmistetaan juuri oikea painotus. Eron kyllä tuntee, kun pitää aitoa Globalia kädessään. Rei’itetty kahva upotetaan kromidioksidiin jolla kahvasta saadaan täysin musta. Tämän jälkeen kahva kiillotetaan, ja kromioksidi jää kahvan reikien pohjalle näkyviin. Nämä Global veitselle tunnusomaiset reiät ovat pieniä syvennyksiä, jotka heijastavat lämpöä. Kahvan ja käden väliin jää eristävä ilmakerros, joka pitää teräksisen kahvan lämpimänä ja antaa loistavan pidon myös märkänä. Global-veitset viimeistellään partaveitsen teräviksi.

Global-veitsisarja

Valikoimassamme olevat Global-veitset sisältävät 20 cm terällä olevan Global G-2 kokkiveitsen ja 8 cm terällä olevan Global GSF-15 kuorimaveitsen. Näistä muodostuu kattava Global-veitsisetti, jolla pärjäät lähes kaikessa ruoanlaitossa.

Global-veitsen teroitus

Global-veitset ovat äärimmäisen kovaa terästä, jonka vuoksi ne pysyvät pitkään terävänä. Veitsiä kannattaa kuitenkin teroittaa aina aika-ajoin, jotta veitset pysyvät uudenveroisina. Japanilaisten veitsien teroitukseen paras väline on setti japanilaisia vesihiomakiviä. Vesihiomakivien käyttöä ei kannata arkailla, sillä pienellä harjoittelulla se onnistuu aivan kaikilta. Toinen erinomainen apuväline veitsen terävyyden ylläpitoon on keraaminen hiomapuikko. Säännöllinen hiomapuikon käyttö pitää veitsen pitkään äärimmäisen terävänä.

Global-veitsen säilytys ja käyttö

Japanilaisten veisten käyttö on helppoa kun muistaa kaksi perusasiaa: käsinpesu ja oikea säilytys. Molempien tarkoituksena on estää veitsen kolhiintuminen – kovaksi karkaistu terävä terä lohkeaa helposti osuessaan esimerkiksi astianpesukoneessa tai vetolaatikossa toisiin metallisiin astioihin tai työvälineisiin. Veitsi kannattaa pestä ja kuivata pian käytön jälkeen, sillä veitseen jääneet happamat ruoka-aineet voivat syövyttää ja tylsyttää terää. Kuivauksen jälkeen veitsen voi sujauttaa esimerkiksi veitsitukkiin tai magneettitelineeseen. Kun pidät hyvää huolta veitsestäsi, se palvelee sinua vuosikymmeniä.

Lisätietoja
SKU 17102
Takuu .

Toimitusaika Tilaustuote, toimitusaika 2-4 viikkoa tilauksesta!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.