Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Global veitsi GSF-15

SKU
17215

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

49,90 €

Global veitsi GSF-15

  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Global veitsi GSF-15

Keittiön perusveitsiin voi lukea kaksi tärkeää veistä. Tärkein on kokkiveitsi tai sen korvaava santoku, mutta tärkeysjärjestyksessä heti toisena tulee lyhytteräinen veitsi, jota kutsutaan myös kuorimaveitseksi. Kuorimaveitsi sopii kaikkeen pikkutarkkaan työhön.

Tämä Globalin GSF-15 on kuorimaveitsien aatelia. Sen terässä on sama huipputeräs kuin isossa veljessäänkin, ja kahvassa on käytetty samaa innovatiivista ja ikonista designia.

Global-veitsien tarina

Kun Global-veitsi oli suunnittelussa, vaatimuksena oli työkalu, joka täyttäisi parhaimpienkin huippukokkien tarpeet. Veitsen tuli olla huipputerävä, kestävä, kevyt sekä tarkkaan tasapainotettu. Global-veitsi kunnioittaa pitkälti japanilaisen veitsenvalmistuksen vakiintuneita perinteitä, mutta kahvaa paranneltiin nerokkaasti: Ikoninen rei’itetty teräksinen kahva on yhtäaikaa saumaton, hygieeninen ja hyvin käteen sopiva – ja tietysti viiltävän tyylikäs.

Global-veitsien valmistus

Global veitsi koostuu kolmesta osasta. Veitsi valmistetaan kahdesta kahvan puolikkaasta ja teräaihiosta, jotka hitsataan yhteen ja muodostavat näin yhtenäisen, saumattoman, teräksisen veitsen. Global veitsen kahva täytetään merihiekalla, jolla varmistetaan juuri oikea painotus. Eron perusveitsiin kyllä tuntee, kun pitää aitoa Globalia kädessään. Rei’itetty kahva upotetaan kromidioksidiin jolla kahvasta saadaan täysin musta. Tämän jälkeen kahva kiillotetaan, ja kromioksidi jää kahvan reikien pohjalle näkyviin. Nämä Global veitselle tunnusomaiset reiät ovat pieniä syvennyksiä, jotka heijastavat lämpöä. Kahvan ja käden väliin jää eristävä ilmakerros, joka pitää teräksisen kahvan lämpimänä ja antaa loistavan pidon myös märkänä. Global-veitset viimeistellään partaveitsenteräviksi.

Global-veitsisarja

Valikoimistamme löytyy sekä Global G-2 kokkiveitsi ja 8 cm terällä olevan Global GSF-15 kuorimaveitsi. Näistä kahdesta saat kattavan Global-veitsisetin, jolla pärjäät lähes kaikessa ruoanlaitossa.

Global-veitsen teroitus

Global-veitsi on äärimmäisen kovaa terästä, jonka vuoksi se pysyyy pitkään terävänä. Global-veitsi kannattaa kuitenkin teroittaa aina aika-ajoin, jotta veitset pysyvät uudenveroisina. Japanilaisten veitsien teroitukseen paras väline on setti japanilaisia vesihiomakiviä. Vesihiomakivien käyttöä ei kannata turhaan pelätä, sillä se on yksinkertaista ja onnistuu pienellä harjoittelulla aivan kaikilta. Toinen hyvä apuväline veitsen terävyyden ylläpitoon on keraaminen hiomapuikko. Säännöllinen hiomapuikon käyttö auttaa terän ylläpitämisessä ja vähentää teroituksen tarvetta.

Global-veitsen säilytys ja käyttö

Japanilaisten veitsien käyttö on helppoa kun muistaa kaksi perusasiaa: käsinpesu ja oikea säilytys. Molempien tarkoituksena on estää veitsien kolhiintuminen – kovaksi karkaistu terävä terä lohkeaa helposti osuessaan esimerkiksi astianpesukoneessa tai vetolaatikossa toisiin metallisiin astioihin tai työvälineisiin. Tämän takia veitsellä ei pidä myöskään hakata tai vääntää kovia tai jäisiä ruoka-aineita.

Veitsi kannattaa pestä ja kuivata pian käytön jälkeen, sillä veitseen jääneet happamat ruoka-aineet voivat syövyttää ja tylsyttää terää. Kuivauksen jälkeen veitsen voi sujauttaa esimerkiksi veitsitukkiin tai magneettitelineeseen. Kun pidät hyvää huolta veitsestäsi, se palvelee sinua vuosikymmeniä.

Lisätietoja
SKU 17215
Takuu .

Toimitusaika Tilaustuote, toimitusaika 2-4 viikkoa tilauksesta!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.