Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Olutlasi SPIEGELAU IPA 4 kpl

SKU
4991382

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

31,90 €
Ipa olutlasi (4 kpl)
  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Ipa-olutlasi

Spiegelaun Ipa-olutlasi on suunniteltu kahden amerikkalaisen panimon Dogfish Headin ja Sierra Nevadan kanssa. Lasit ovat konepestäviä ja ne toimitetaan 4 kappaleen pakkauksissa. Spiegelaun Ipa-olutlasi on todella ohutta lasia, verrattuna perinteisiin olutlaseihin. Spiegelaun Ipa-olutlasin suutuntumakin on erilainen: usein paksummasta lasista valmistettavien lasien suuaukko katkaistaan mekaanisesti, jonka jälkeen suuaukkoon sulatetaan pyöreäreunainen ”rengas”. Spiegelaun olutlasin suuaukko sen sijaan katkaistaan puhalletusta lasista laserilla leikkaamalla, joten lasi on hyvin ohutta myös suuaukossa. Lasin tuntuma onkin tuttu viinilaseista, joilla on jo pitkään tuotu esiin viinin hienovaraisia vivahteita.

Ipa-olut

Ipa, eli Indian pale ale, juontaa juurensa 1700-luvun Englantiin. Ipa-oluet olivat ensimmäiset ulkomaanvientiin tarkoitetut oluet ja nimensä mukaisesti niitä kuljetettiin Isosta-Britanniasta Intiaan.

Pitkät merimatkat eivät mahdollistaneet helposti pilaantuvien oluiden, kuten porttereiden ja brown alejen, vientiä Intiaan. Ratkaisu löytyi reilusti alkoholipitoisesta sekä vahvasti humaloidusta pale alesta, joka kesti pitkän säilytyksen.

Intian itsenäistyttyä Ipan suosio alkoi laskea, mutta se koki uuden tulemisen 1980-luvulla, kun pienpanimot ottivat Ipa-oluet uudestaan valikoimiinsa. Tultaessa 2000-luvulle Ipasta on tullut erittäin suosittu ja onkin nykyään tuttu näky mm. grillijuhlien virkistävänä juomana. Nämä käsityöläisoluet ovat saavuttaneet viimeaikoina viinin kaltaisen aseman osana vivahteikasta makunautintoa. Tämä suuntaus onkin tuonut vaatimuksia myös lasivalmistajille, johon Spiegelau on vastannut erinomaisesti varsinkin Ipa-olutlasin osalta.

Ipa-oluen maulle tunnusomaista on humalan tuoma katkera maku.

Spiegelau

Spiegelaun historia ulottuu aina 1500-luvulle asti ja se onkin Euroopan vanhimpia kristallilasien valmistajia. Erikoisoluet ovat nyt kaikkien huulilla. Laadukas olut vaatii arvoisensa lasin, joka korostaa sille tyypillisiä ominaisuuksia ja aromeja. Spiegelau on tehnyt saman olutlaseille kuin Riedel viinilaseille. Kokeile ja hämmästy!

Lisätietoja
SKU 4991382
Takuu .

Toimitusaika SAATAVILLA. Toimitusaika 3-6 arkipäivää!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.