Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Le Creuset paistinpannu puukahvalla

SKU
20058280000460

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

149,90 €

Tässä Le Creuset paistinpannussa loistavat ruoanlaitto-ominaisuudet yhdistyvät kauneuteen. Kuten kuvasta näkee, tämän pannun kanssa ei tarvitse miettiä, mihin sen piilottaisi.


Pannu varaa lämpöä erittäin hyvin, jonka tarkoittaa sitä, että se on myös hyvin jämäkkää tekoa. Apukahvan avulla pannun nostaa kuitenkin helposti pöytään ja sieltä pois. Itse puukahva on sopii hyvin käteen, etkä polta sen kanssa näppejäsi. Paistinpannun mitat ovat sisähalkaisija 23,5 cm ja ulkohalkaisija 28,8 cm. 


Tässä pannussa on Le Creusetin emalointi, joka on todella hyvälaatuinen, ja on suoraan valmiina käyttöön. Käytössä emalipintaan syntyy patinaa, joka parantaa sen tarttumattomuutta entisestään.


Lyhyesti sanottuna: elinikäinen, huippulaatuinen ja vielä kaiken päälle mielettömän kaunis paistinpannu.


Pannu, liha, suolaa ja hyvä pippurimylly täynnä tuoretta mustapippuria. Muuta ei tarvita.


Huomio: Emalipinnan kanssa kannattaa suosia muovisia ja puisia paistovälineitä. Meiltä tähän käyttöön sopivat erityisesti tämä Le Creusetin oma spatula ja Küchenprofin paistinlasta.


Pannu saatavilla mustana ja valkoisena.

  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Le Creuset paistinpannu

Le Creuset ei juuri esittelyjä kaipaa. Se on legendaarinen ranskalainen, lähes satavuotias keittiötarvikevalmistaja, joka tunnetaan niin ammattilaisten kuin vaativien kotikokkienkin keskuudessa. Merkki tunnetaan erityisesti valurautapadoistaan, ja tämä Le Creuset paistinpannu jatkaa samaa huippulaatuisten keittiövälineiden sarjaa.

Jämäkkä valurauta pitää lämmön yllä pitkään ja sen voi nostaa suoraan pöytään tarjoiluastiaksi, jolloin tarjolla oleva ruoka pysyy lämpimänä. Valurautapannu ei sisällä mitään pinnotteita, jotka voivat liueta ruoan sekaan.

Le Creusetin valurautapannujen emalipinta patinoituu käytössä ja on erityisen kestävä. Patinapinta tekee pannulle vain hyvää, sillä sen myötä tarttumattomuus sen kun vain paranee.

Le Creuset valurautapannu toimii kaikilla eri liesillä moitteetta.

Kun käytät pannuasi oikein, se kestää sukupolvien yli ja sen tarttumattomuusominaisuudet vain paranevat päivästä toiseen.

Kuinka Le Creuset paistinpannua kannattaa käyttää?

Le Creuset paistinpannu on loistava paistinpannu esimerkiksi pihvien paistamiseen. Loistavasti lämpöä johtava pannu antaa paistettavalle ruoalle kauniin paistopinnan ja valurauta varaa lämmön pitkäksi aikaa. Valurautainen paistinpannu on  lämpöominaisuuksiltaan huippuluokkaa, aivan kuin hiiliteräspannukin. Valurautapannut kuitenkin varaavat tyypillisesti enemmän lämpöä.

Valurautapannulla paistaminen

Oikeaoppinen tapa paistaa mehukas pihvi on seuraava: paista valurautapannulla  molemmat pinnat kiinni ja laita liha kypsymään uuniin, joka on säädetty miedolle lämpötilalle. Näin liha kypsyy tasaisemmin ja sen saa jätettyä sisältä haluttuun kypsyyteen. Pelkästään liedellä paistettaessa liha kypsyy ensin ulkoa, jonka jälkeen kypsyysaste muuttuu tasaisesti kohti keskustaa ja sisältä kypsyydeltään tasaisesti halutun kypsyysasteen saaminen on hankalaa. Kun otat lihan uunista, muista antaa sen hetken tekeytyä ennen tarjoilua. Odotellessa paistinpannuun imeytyneet maut kannattaa käyttää hyödyksi kiehauttamalla niistä esimerkiksi nopea reduktio tai sulattamalla voisulaa.

Le Creuset paistinpannun puhdistus

Valurautaista paistinpannua ei saa pestä astianpesukoneessa, vaan se puhdistetaan kuumalla vedellä ja tiskiharjalla.  Pesun jälkeen pannuun on hyvä varmuuden vuoksi sivellä ohuelti ruokaöljyä, joka suojaa pannua käyttökertojen välillä.

Le Creuset paistinpannun puhdistus suolalla

Koska valurautainen pannu ei ole arka naarmuille, voidaan valurautapannuun kiinni palaneet ruoantähteet poistaa suolan avulla. Kylmän pannun pohjalle kaadetaan karkearakeista suolaa, minkä jälkeen pannussa olevaa tahraa hangataan kuivalla liinalla. Valurautapannun tulee olla käsittelyn aikana täysin jäähtynyt tai kylmä – muutoin suola voi reagoida lämmön kanssa. Käsittelyn päätteeksi puhdistetulle alueelle levitetään ohuelti ruokaöljyä, minkä jälkeen paistinpannu laitetaan liedelle kuumentumaan. Kuumaan pannuun voidaan tarvittaessa lisätä vielä hieman lisää öljyä, sillä suolan kanssa naarmuttaminen on helposti saattanut poistaa valurautapannua suojaavan rasvakerroksen, jonka öljyn kuumentaminen palauttaa.

Jokainen hilseilevien ja vääntyilevien teflonpannujen kanssa kulutettu hetki on turha. Hanki aito ranskalainen valurautapannu, josta saat luotettavan kaverin loppuelämäksi.

Lisätietoja
SKU 20058280000460
Takuu .

Toimitusaika SAATAVILLA. Toimitusaika 3-6 arkipäivää!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.