Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Le Creuset valurautapannut

SKU
20182301400422

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

140,90 €

Upeasti viimeisteltyä Le Creuset valurautapannua tyylikkäämpää paistinpannua saa hakea. Kahdella kaatonokalla valmistettu, alkuvoimainen paistoväline henkii ranskalaisen keittiön syvintä sielua. Siitä ei puutu mitään, eikä siinä ei ole mitään ylimääräistä.


Valurautapannun musta emalipinta on erityiskestävä.


Pannun mukana kannattaa ostaa myös Muurikan silavaa rasvapolttoa varten.


Valurautapannun emalipinta ei vähästä hätkähdä, mutta senkin kanssa suosittelemme Kuchenprofin paistinlastaa.


Huom: Alla lisätietoa.

  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Le Creuset valurautapannu

Le Creuset on ollut jo lähes 100 vuotta yksi arvostetuimmista valurautaisten keittiötarvikkeiden valmistajista, niin ammattilaisten kuin vaativien kotikokkienkin keskuudessa.

Jämäkkä valurauta pitää lämmön yllä pitkään ja sen voi nostaa suoraan pöytään tarjoiluastiaksi, jolloin tarjolla oleva ruoka pysyy lämpimänä.Valurautapannu ei sisällä mitään pinnotteita, jotka voivat liueta ruoan sekaan. Tämän pannun voi sujauttaa myös uuniin, ja siihen se on suunniteltukin.

Le Creuset valurautapannu toimii kaikilla liesityypeillä. Le Creuset onkin ihanteellinen paistinpannu induktioliedelle. Le Creuset pannu on kahvaa myöten täyttä valurautaa.

Oikein käytettynä ja huolettuna Le Creuset valurautapannu kestää isältä pojalle ja sen tarttumattomuusominaisuudet paranevat päivästä toiseen käytön myötä.

Valurautapannun käyttö

Le Creuset valurautainen pannu on loistava paistinpannu esimerkiksi pihvien paistamiseen. Valurautapannu antaa paistettavalle ruoalle kauniin paistopinnan ja valurauta varaa lämmön pitkäksi aikaa. Valurautainen paistinpannu on  lämpöominaisuuksiltaan huippuluokkaa hiiliteräspannun tapaan.

Valurautapannulla paistaminen

Oikeaoppinen tapa paistaa mehukas pihvi onkin paistaa valurautapannulla  molemmat pinnat kiinni ja laittaa liha kypsymään uuniin, joka on säädetty miedolle lämpötilalle. Näin liha kypsyy tasaisemmin ja sen saa jätettyä sisältä haluttuun kypsyyteen. Pelkästään liedellä paistettaessa liha kypsyy ensiksi ulkoa, jonka jälkeen kypsyysaste muuttuu kohti keskustaa, jolloin sisältä kypsyydeltään tasaisesti halutun kypsyysasteen saaminen on hankalaa. Kun otat lihan uunista, muista antaa sen hetken tekeytyä ennen tarjoilua. Odotellessa paistinpannuun imeytyneet maut kannattaa käyttää hyödyksi kiehauttamalla niistä esimerkiksi nopean reduktion tai sulattamalla voisulaa. Kaatonokkien avulla niitä helppo valuttaa herkullisten pihvien seuraksi.

Valurautapannun puhdistus

Valurautainen pannu puhdistetaan kuumalla vedellä ja tiskiharjalla. Valurautaista paistinpannua ei saa pestä astianpesukoneessa. Pesun jälkeen pannuun on hyvä sivellä ohuelti ruokaöljyä, joka suojaa pannua käyttökertojen välillä.

Valurautapannun puhdistus suolalla

Koska valurautainen pannu ei ole arka naarmuille, voidaan valurautapannuun kiinni palaneet ruoantähteet poistaa suolan avulla. Kylmän pannun pohjalle kaadetaan karkearakeista suolaa, minkä jälkeen pannussa olevaa tahraa hangataan kuivalla liinalla. Valurautapannun tulee olla käsittelyn aikana täysin jäähtynyt tai kylmä – muutoin suola voi reagoida lämmön kanssa. Käsittelyn päätteeksi puhdistetulle alueelle levitetään ohuelti ruokaöljyä, minkä jälkeen paistinpannu laitetaan liedelle kuumentumaan. Kuumaan pannuun voidaan tarvittaessa lisätä vielä hieman lisää öljyä, sillä suolan kanssa naarmuttaminen on helposti saattanut poistaa valurautapannua suojaavan rasvakerroksen, jonka öljyn kuumentaminen palauttaa.

Älä haaskaa aikaa hilseilevien ja vääntyilevien teflonpannujen kanssa, vaan hanki aito ranskalainen valurautapannu, josta saat luotettavan kaverin loppuelämäksi.

Lisätietoja
SKU 20182301400422
Takuu .

Toimitusaika SAATAVILLA. Toimitusaika 3-6 arkipäivää!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.