Maalaispannu DE BUYER, ∅ 32cm

Tuotekoodi: 5614.32

TARJOUS
-13% 18.11. asti

Maalaispannu DE BUYER, ∅ 32cm

Lisää kuvia

  • Hilliteräspannu FIN: MIkä on hiiliteräspannu?

Halkaisijaltaan 32cm oleva hiiliteräksinen De Buyer Mineral B -maalaispannu on ihanteellinen paistinpannu, kun kypsennät isoja määriä perunoita tai muita kasviksia. Sen korkeat reunat vähentävät rasvan roiskumista ympäristöönsä, jonka ansiosta pidät keittiön siistinä. Hiiliteräksinen De Buyer Mineral B -maalaispannu on täysin pinnoittamaton, jonka vuoksi se on erittäin pitkäikäinen ja sen tarttumattomuusominaisuudet vain paranevat käytön myötä. Tämä perinteistä ranskalaista Lyonnaise-pannun muotoa mukaileva pannu onkin yksi monipuolisimmista keittiötarvikkeista. Se sopii kaikille liesille ja lämmönlähteille, iduktio mukaanlukien.


Pannun mukana kannattaa tilata tuubi Muurikan silavaa rasvapolttoa varten. Pannun kanssa kannattaa tilata myös lasikansi, joka tuo pannulle rutkasti lisää ominaisuuksia, kuten haudutus. Kannen löydät täältä.


Saatavuus: HETI varastossa. PIKATOIMITUS jopa seuraavaksi päiväksi perille

Toimitus: Tällä tuotteella on ilmainen toimitus

Tarjoushinta 69,00 €

Hinta: 79,00 €

ALV24%

Tuotekuvaus

Koko:


  • Ulkohalkaisija: 32 cm
  • Pohjan halkaisija: 22,5 cm
  • Korkeus: 9 cm
  • Reunan paksuus: 2,5 mm
  • Paino: 3 kg

De Buyer -maalaispannu:


Poiketen pinnoitetuista pannuista De Buyer -hiiliteräsmaalaispannun tarttumattomuusominaisuudet vain paranevat iän myötä. Koska hiiliteräksinen maalaispannu on täysin pinnoittamaton, siitä ei irtoa ruokaan teflonia tai muiden pinnoitettujen pannujen lailla pinnoitukseen käytettyjä kemikaaleja ja materiaaleja. 

De Buyer -hiiliteräspannun seinämäkorkeus on 9 cm, jonka ansiosta rasva ei roisku ympäristöön. Korkeiden laitojen ansiosta pannulla on helppo kypsentää isojakin määriä eri raaka-aineita. Tällä yhdellä pannulla ruskistat raaka-aineet ja esimerkiksi lisäät reilusti nestettä kastikkeita valmistettaessa, jolloin saat kastikkeeseen kaikki tärkeät maut, eikä niistä osa jää erillisen ruskistuspannun pohjalle.

Ei ole sattumaa, että hiiliteräspannu on ammattilaisten valinta silloin, kun ruoanlaitolta vaaditaan täydellistä onnistumista. Teräksen lämmönjakautuminen, kestävyys ja tarttumattomuusominaisuudet ovat ylivoimaisia, kun raaka-aineille halutaan täydellinen paistopinta. Hiiliteräspannu onkin ominaisuuksiltaan valurautapataan verrattavissa, ollen kuitenkin kevyempi ja nopeammin reagoiva lämpötilan muutoksiin. Näin ollen hiiliteräspannun käyttö on miellyttävää ja helppoa.


De Buyer:


de Buyer on ranskalainen keittiötarvikeita valmistava yritys, jonka tuotteet on tehty kestämään vaativimpia olosuhteita. Tuotteiden käytännöllisyys yhdistettynä ajattoman klassiseen ulkonäköön ja äärimmäiseen kestävyyteen tekee de Buyer -tuotteista sukupolvelta toiselle säilytettäviä keittiön työvälineitä. Varsinkin de Buyer -hiiliteräspannut ovat saavuttaneet ikonisen maineen ja ovat haluttuja perintöjä vuosikymmenien käytön jälkeen, koska mitä mustemmaksi ne tulevat, sitä paremmaksi muodostuvat tarttumattomuusominaisuudet. Hiiliteräspannun hinta on lähes sama kuin peruspinnoitettujen markettipannujenkin, joten ajan myötä hilliteräspannun käyttö tulee huomattavasti edullisemmaksi.


Hiiliteräspannun valinta:


de Buyer Mineral B -hiiliteräspannut ovat markkinoiden paksuimpia, jonka vuoksi ne kestävät erittäin hyvin eri lämmönlähteitä. Ohuet hiiliteräspannut ovat herkempiä vääntymään, varsinkin jos pannua käytetään induktioliedellä. Valikoimassamme on useita erilaisia peruskäyttöön sopivia hiiliteräspannua ja lisäksi erikoispannuja, kuten wok- ja blinipannut.

32 cm halkaisija tekee pannusta reilun kokoisen maalaispannun, jossa teet ruoan isollekin seurueelle.


Hiiliteräspannun käyttöönotto (hiiliteräspannun rasvapoltto):


Hiiliteräspannuille pitää tehdä ennen ensimmäistä käyttökertaa rasvapoltto, joka luo pohjan pannun tarttumattomuusominaisuuksille.

Aluksi paistinpannu tulee pestä huolellisesti lämpimässä vedessä, jonka jälkeen se kuivataan. Tämän jälkeen pannu laitetaan liedelle ja lämpötila keskilämmölle. Pannun pintaan sivellään ohuelti öljyä/rasvaa, esimerkiksi silavaa tai pellavansiemenöljyä, jonka jälkeen liesi säädetään täysille. Pannua pidetään hetken aikaa liedellä siten, että rasva alkaa savuamaan reilusti. Pannun väri alkaa muuttumaan ruskeaksi. Tämän jälkeen pannun annetaan jäähtyä hiukan, jonka jälkeen ylimääräinen rasva pyyhitään huolellisesti talouspaperilla pois. Rasvapoltto kannattaa toistaa vähintään kolme-neljä kertaa, mielummin 10-11, jotta pintaan saadaan hyvä tarttumattomuusominaisuus. Ohjeet rasvapoltosta löydät täältä.


Hiiliteräspannun hoito:


Hiiliteräspannu kestää metallilastan käyttöä, toisin kuin pinnoitettu paistinpannu. Hiiliteräspannun pintaa ei kuitenkaan kannata hangata metallisilla työvälineillä siten, että se naarmuuntuu. Tämä heikentää tarttumattomuusominaisuutta. Jos pannun pinta ajan myötä naarmuuntuu tai ruoka alkaa tarttua sen pohjaan, voidaan paistinpannu hioa esimerkiksi hienolla vesihiomapaperilla kauttaaltaan, jonka jälkeen pannulle tulee tehdä rasvapoltto.

Jos hiiliteräspannun pohja menee ajanmyötä kuperaksi, esimerkiksi todella kovissa lämpötiloissa, voidaan se suoristaa kääntämällä pannu ympäri ja kopauttamalla vasaralla paistinpannun pohjaan.


Hiiliteräspannun puhdistus:


Hiiliteräspannun puhdistus tehdään aina pelkällä kuumalla vedellä. Pannua ei saa koskaa pestä astianpesukoneessa, eikä sen pesemisessä saa käyttää pesuaineita. Myöskään kuumaa pannua ei saa pestä kylmällä vedellä. Tämä voi vaurioittaa pannua. Pesun jälkeen pannu kuivataan huolellisesti talouspaperilla ja sen pintaan sivellään kevyt kerros ruokaöljyä, joka suojaa pannua ruostumiselta.

Lisätietoa

Tuotenumero 5614.32
Takuu Forever

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

PDF FileRasvapoltto-ohje (149.1 KB)Lataa tiedosto

Tutustu ihmeessä myös näihin tuotteisiin

Pieni hetki