Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Maalaispannu DE BUYER MINERAL B ELEMENT, ∅ 28cm

SKU
5614.28

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

109,70 €
Maalaispannu de BUYER MINERAL B ELEMENT, ∅ 28cm
  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Koko:

  • Ulkohalkaisija: 28cm
  • Pohjan halkaisija: 20cm
  • Korkeus: 8,7cm
  • Seinämävahvuus: 2,5mm
  • Paino: 2,47kg
  • HUOM! Tähän ei sovi kunnollisesti lasikansi 4112.28. Jää pieni rako. 

De Buyer maalaispannu 28cm:

Poiketen pinnoitetuista pannuistahiiliteräksisen de Buyer -maalaispannun tarttumattomuusominaisuudet vain paranevat iän myötä. Koska hiiliteräksinen maalaispannu on täysin pinnoittamaton, siitä ei irtoa ruokaan teflonia tai muita pinnoitettujen pannujen lailla pinnoitukseen käytettyjä kemikaaleja ja materiaaleja. 

De Buyer hiiliteräspannun seinämäkorkeus on 8,5 cm, jonka ansiosta rasva ei roisku ympäristöön. Korkeiden laitojen ansiosta pannulla on helppo kypsentää isojakin määriä eri raaka-aineita. Tällä yhdellä pannulla ruskistat raaka-aineet ja esimerkiksi lisäät reilusti nestettä kastikkeita valmistettaessa, jolloin saat kastikkeeseen kaikki tärkeät maut, eikä niistä osa jää erillisen ruskistuspannun pohjalle.

Ei ole sattumaa, että hiiliteräspannu on ammattilaisten valinta, silloin kun ruoanlaitolta vaaditaan täydellistä onnistumista. Teräksen lämmönjakautuminen, kestävyys ja tarttumattomuusominaisuudet ovat ylivoimaisia, kun raaka-aineille halutaan täydellinen paistopinta. Hiiliteräspannu onkin ominaisuuksiltaan valurautapataan verrattavissa, ollen kuitenkin kevyempi ja nopeammin reagoiva lämpötilan muutoksiin. Näin ollen hiiliteräspannun käyttö on miellyttävää ja helppoa.

De Buyer:

de Buyer on ranskalainen keittiötarvikeita valmistava yritys, jonka tuotteet on tehty kestämään vaativimpia olosuhteita. Tuotteiden käytännöllisyys yhdistettynä ajattoman klassiseen ulkonäköön ja äärimmäiseen kestävyyteen, tekee de Buyer -tuotteista sukupolvelta toiselle säilytettäviä keittiön työvälineitä. Varsinkin de Buyer -hiiliteräspannut ovat saavuttaneet ikonisen maineen ja ovat haluttuja perintöjä vuosikymmenien käytön jälkeen, koska mitä mustemmaksi ne tulee, sitä paremmaksi muodostuvat niiden tarttumattomuusominaisuudet. Hiiliteräspannun hinta on lähes sama kuin peruspinnoitettujen markettipannujenkin, joten ajan myötä hilliteräspannun käyttö tulee huomattavasti edullisemmaksi.

Hiiliteräspannun valinta:

de Buyer Mineral B -hiiliteräspannut ovat markkinoiden paksuimpia, jonka vuoksi ne kestävät erittäin hyvin eri lämmönlähteitä. Ohuet hiiliteräspannut ovat herkempiä vääntymään, varsinkin jos pannua käytetään induktioliedellä. Valikoimassamme on 5 erilaista hiiliteräspannua, ja lisäksi erikoispannuja, kuten wok- ja blinipannut:

∅ 24 cm omelettipannu, jossa on pyöristetyt reunat, jotka helpottavat omeletin reunojen kääntämistä. Pannu toimii erinomaisesti myös lettupannuna tai pienenä yleispannuna.

∅ 28 cm paistinpannu on suosituin pannumme, joka on erinomainen yleispannu kaikkeen paistamiseen.

∅ 32 cm paistinpannu on varustettu lisäkahvalla helpottamaan sen käyttöä. Tässä pannussa teet ruoan isollekin seurueelle.

∅ 28 cm maalaispannu on erinomainen pannu esim. kasvisten paistamiseen. Pannun korkeat reunat vähentävät rasvan roiskumista ympäristöön ja siinä voi valmistaa kerralla isoja määriä ruokia. Toimii erinomaisesti myös kastikkeiden teossa.

∅ 28 cm maalaispannu kahdella kahvalla on identtinen perusmaalaispannun kanssa, poikkeuksena kahvat. Tämä sopii esimerkiksi grillissä käytettäväksi, koska tässä ei ole pitkää kahvaa, joka vaatii tilaa sivuille. Erinomainen pannu nostettavaksi suoraan pöytään esimerkiksi grillijuhlissa.

Hiiliteräspannun käyttöönotto (hiiliteräspannun rasvapoltto):

Hiiliteräspannuille pitää tehdä ennen ensimmäistä käyttökertaa rasvapoltto, joka luo pohjan pannun tarttumattomuusominaisuuksille.

Aluksi paistinpannu tulee pestä huolellisesti lämpimässä vedessä, jonka jälkeen se kuivataan. Tämän jälkeen pannu laitetaan liedelle ja lämpötila keskilämmölle. Pannun pintaan sivellään ohuelti öljyä/rasvaa, esimerkiksi silavaa tai pellavansiemenöljyä, jonka jälkeen liesi säädetään täysille. Pannua pidetään hetken aikaa liedellä siten, että rasva alkaa savuamaan reilusti. Pannun väri alkaa muuttumaan ruskeaksi. Tämän jälkeen pannun annetaan jäähtyä hiukan, jonka jälkeen ylimääräinen rasva pyyhitään huolellisesti talouspaperilla pois. Rasvapoltto kannattaa toistaa vähintään kolme-neljä kertaa, mielummin 10-11, jotta pintaan saadaan hyvä tarttumattomuus. 

Ohjeet rasvapoltosta löydät täältä.

Hiiliteräspannun hoito:

Hiiliteräspannu kestää metallilastan käyttöä, toisin kuin pinnoitettu paistinpannu. Hiiliteräspannun pintaa ei kuitenkaan kannata hangata metallisilla työvälineillä siten, että se naarmuuntuu. Tämä heikentää tarttumattomuusominaisuutta. Jos pannun pinta ajan myötä naarmuuntuu tai ruoka alkaa tarttua sen pohjaan, voidaan paistinpannu hioa esimerkiksi hienolla vesihiomapaperilla kauttaaltaan, jonka jälkeen pannulle tulee tehdä rasvapoltto.

Jos hiiliteräspannun pohja menee ajanmyötä kuperaksi, esimerkiksi todella kovissa lämpötiloissa, voidaan se suoristaa kääntämällä pannu ympäri ja kopauttamalla vasaralla paistinpannun pohjaan.

Hiiliteräspannun puhdistus:

Hiiliteräspannun puhdistus tehdään aina pelkällä kuumalla vedellä. Pannua ei saa koskaa pestä astianpesukoneessa, eikä sen pesemisessä saa käyttää pesuaineita. Myöskään kuumaa pannua ei saa pestä kylmällä vedellä. Tämä voi vaurioittaa pannua. Pesun jälkeen pannu kuivataan huolellisesti talouspaperilla ja sen pintaan sivellään kevyt kerros ruokaöljyä, joka suojaa pannua ruostumiselta.

Lisätietoja
SKU 5614.28
Takuu Elinikäinen
Toimitusaika SAATAVILLA. Toimitusaika 3-6 arkipäivää!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.