Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Marcato Atlas 150 Pastakone

SKU
marcato150

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

99,90 €

‌“Testin ylivoimainen voittaja”-Kuningaskuluttaja


Jokaisen hyvän pastan ystävän pakkohankinta. Italialiassa valmistettu Marcato Atlas on moninkertainen testivoittaja, ja hinta/laatu-suhteeltaan useimpien asiantuntijoiden mielestä maailman ylivoimaisesti paras pastakone.


Tällä pastakoneella voit valmistaa kolmea erilaista tuorepastaa: lasagnea/levypastaa, nauhapastaa ja spagettia. Levypastasta voit toki pyörittää vaikka ravioleja.


Loistavien kaulinterien avulla tämä pastakone valmistaa taivaallisen lasagnen tai nauhapastan lisäksi helposti esimerkiksi lehtitaikinaa. • Runko terästä, terät anonisoitua alumiinia

 • Ylivoimainen hinta/laatu-suhde – takuulla joka euron arvoinen!

 • Kevyt ja vaivaton käyttää

 • Valmistettu Italiassa – 10 vuoden takuu!


Marcaton Atlas on paras ostos, kun haluat nauttia tuoreen pastan mahtavista mauista. Tuoreen pastan leikkaaminen Marcatolla on suorastaan terapeuttinen rituaali.


HUOM: Tähän pakettiin sisältyy myös tuplaleikkuri-lisäosa! (Kaikissa myytävissä Atlas 150 -koneissa lisäosaa ei ole, vaan sen joutuu ostamaan erikseen.)


 • Nopea toimitus

 • Ilmainen vaihto

 • Myös laskulla tai osamaksulla

Kiinnitä pastakone pöytään tai tasoon kiinnitysruuvilla.

Kun pastataikina on valmis, se pilkotaan pienemmiksi paloiksi. Sopivan kokoinen pala on noin sentin paksu ja 4cm halkaisijaltaan oleva “kakku”. Palat rullataan ensin pastakoneen 0-asetuksella hieman ohuemmiksi levyiksi. Tämän jälkeen pastalevyjä rullataan aina haluttuun ohuuteen yksi asetus kerrallaan. Pastalevyjen päälle kannattaa ripotella välillä jauhoja, jotta niitä on helppo siirrellä.

Jos haluat tehdä esimerkiksi nauhapastaa tai spagettia, vaihda pastakoneen veivi oikeaan leikkuulisäosaan ja rullaa pastalevyt terän läpi. Valmis nauhapasta/spagetti kannattaa jauhottaa heti leikkuun jälkeen. Näin pasta ei keräänny möykyiksi.

Pastakoneen hoito ja puhdistus

Pastakonetta ei tule koskaan pestä pesukoneessa tai puhdistaa metallivälineillä. Paras tapa puhdistukseen on harjata kone kuivana – kovettuneet pastat saa poistettua esimerkiksi hammastikulla.

Mikä jauho pastaan

Jauhoina pastan teossa voit käyttää durum jahoja tai esimerkiksi tipo 00 -jauhoja. Italiassa yleisin jauho on Semolina, joka on tehty durum vehnästä.

Pastataikinaohje

 • 300g jauhoja
 • 3 kananmunaa
 • loraus oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria (maun mukaan)

Kaada jauhot keoksi pöydälle ja tee jauhokeon keskelle kuoppa. Riko jokaista sataa grammaa jauhoja kohden yksi kananmuna jauhojen keskelle tehtyyn kuoppaan. Lorauta hiukan oliiviöljyä munien sekaan. Halutessasi voit maustaa taikinan suolalla ja/tai pippurilla.

Pastan maustamisessa on paljon eri koulukuntia. Mielestäni kevyt maustaminen tuo pastan makuun sopivaa kärkeä.

Riko munan keltuaiset haarukalla ja ala sekoittaa jauhoja munien ja öljyn sekaan. Sekoita jauhoja pikkuhiljaa laidoilta kohti keskustaa, kunnes saat suhteellisen kiinteän taikinan. Lopuksi vaivaa taikinaa niin kauan että se on kiiltävä ja kimmoisa pallo. Voit testata onko taikina valmis, painamalla kevyesti sormella taikinapallon pintaa. Jos taikina palautuu itsestään, se on valmista.

Kääri pastataikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Kauli taikina pastakoneella ohueksi levyksi ja muotoile halutunlaiseksi pastaksi. Voit käyttää apuna myös pastakonetta, jolla saat todella helposti halutun paksuisia pastalevyjä. Pastakoneen leikkuriosalla saat tasalevyisiä pastanauhoja –  kone tekee pastan teosta erittäin nopeaa ja kevyttä.

Muista harjata pastakone lopuksi puhtaaksi.

Erimuotoiset pastat

Pasta on yksinkertaisimmillaan jauhoista ja vedestä valmistettu ruokalaji, mutta sen muotoilu määrittää sen, minkälainen kastike sille sopii. Eri muotoja on satoja eikä ole yhdentekevää minkä muotoisen pastan yhdistää mihinkin kastikkeeseen. Alla muutamia muotoja ja niihin sopivia kastikkeita.

Spagetti

Pitkulainen ohut pasta on varmasti kaikille tuttu. Spagetti sopii erinomaisesti öljy- ja tomaattipohjaisten kastikkeiden kanssa. Klassikoruoka on Frutti di mare, joka sisältää mereneläviä. Spagettia saat tehtyä myös tällä kyseisellä pastakoneella.

Tagliatelle

Tagliatelle on pitkulainen 8mm leveä nauhapasta. Bolognasta kotoisin oleva, usein munaa sisältävä tagliatelle sopii erinomaisesti voi- ja kermapohjaisten kastikkeiden kanssa. Klassikoruoka on pasta Bolognese, eli täyteläisen jauhelihakastikkeen kanssa tarjoiltu tagliatelle-pasta. Myymämme Marcato Atlas 150 pastakone sisältää tagliatelle-leikkuriterät.

Paccheri

Paccheri on putkimainen, yleensä hyvin tukeva ja täyttävä pasta. Putkimaisen rakenteen vuoksi pastan sisään menee sattumia, jotka tekevät annoksesta ruokaisan kovempaankin nälkään.

Penne rigate

Tämä ontto kynäpasta (penne tarkoittaa kynää) imee sisäänsä hyvin kastiketta ja on omimmillaan mm. liha ja tomaattikastikkeiden kanssa tarjoiltuna.

Fusilli

Fusilli on yksi suosituimmista kuviopastoista. Spiraalimaisen muotonsa ansiosta kastikkeissa olevat sattumat tarttuvat hyvin pastan pintaan, joten se sopii monenlaisten kastikkeiden kanssa.

Farfalle

Farfalle tunnetaan myös perhospastana. Farfalle kannattaa tarjoilla esimerkiksi kermaisen kastikkeen kanssa.

Tortelloni/tortellini

Tortellonit ovat täytettyjä pastoja. Tortellonit voidaan täyttää lähes millä vain. Suosituimpia täytteitä ovat juustot, kinkku ja sienet. Tortelloni on hienostunut ja tyylikäs pasta, joka ei välttämättä tarvitse seurakseen muuta kuin hiukan voita ja raastettua parmesaanijuustoa. Tortellini on pienikokoinen tortelloni. Pastakone on hyvä apuväline myös tortellinien/tortellonien valmistuksessa: tee kaksi lasagnelevyä, ja aseta täytenokareet noin 5-10cm välein toiselle levylle. Aseta toinen levy päälle ja painele levyt yhteen täytteiden ympäriltä. Lopuksi voit leikata tortellonit erilleen.

Lasagne

Lasagne on suuri pastalevy, jota käytetään samannimisen ruokalajin valmistuksessa. Lasagnelevyt kannattaa ehdottomasti valmistaa itse pastakoneella kaulien ja perinteisen lihalasagnen vaihtoehtona kannattaa kokeilla erilaisia kala- ja kasvislasagneja.

Lisätietoja
SKU marcato150
Takuu .

Toimitusaika SAATAVILLA. Toimitusaika 3-6 arkipäivää!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.