Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

PAISTA toivottaa sinulle onnellisia hetkiä kevään juhliin!

Miten teroitan veitset?

Kuinka teroitan veitsen?

 

Japanilaisiin veitsiin suosittelemme lähtökohtaisesti hiomakiviä. Perustavanlaatuinen hiomakivi on 3000/6000 karkeudella oleva kivi, jolla veitsen saa hyvään kuntoon. Hiomakiven lisäksi oheen suosittelemme ohjuria, pidikettä ja hiomakivien ylläpitokiveä. Eurooppalaiset veitset terävöityvät taasen ihan perinteisillä veitsien teroittimilla. 

 

Hiomakivet ja niiden tykötarpeet: 

 

Hiomakiviä on meillä 3000/6000 (eli eri karkeus molemmin puolin) ja 10.000 karkeuden hiomakivi, joka tekee veitsestä superterävän. 

Katso hiomakivet tästä.

 

 

Ohjuri pujotetaan veitsen selkämykseen, jolloin hiomakulma on aina 10–15 astetta, eli juuri oikea hiottavalle veitselle. 

Katso ohjuri tästä

 

 

Pidike hiomakiville pitää hiomakiven paikallaan, koska kosteana se voi olla liukas. 

Katso pidike vesihiomakivelle tästä. 

 

 

Hiomakiven ylläpitokivi on siitä hyödyllinen, että sen avulla poistaa hiomakiveen syntyvän epätasaisuuden. Näin hiomakivi palvelee veistä parhaiten. 

Katso oikaisukivi hiomakiville tästä

 

 

 

Veitsen teroittimet, pääosin vain eurooppalaiset veitset

 

 

Otimme valikoimaamme myös perinteisiä teroittimia veitsille, joissa veitsi asetetaan hahloon ja vedetään edestakaisin muutaman kerran.

Nämä ovat hyviä teroittimia eurooppalaisille etulinjan veitsille ja myös markettiveitsille. Japanilaisia veitsiäkin voi näissä käyttää, mutta terävyys jää ainoastaan 3000 paikkeille. 

 

 

Sähkökäyttöinen teroituskone (Chef's choice)

Käsivoimaa vaativa hahloteroitin (Chef's choice)

 

 

 

LUE LISÄÄ: 

Veitsen teroitus
Japanilainen vesihiomakivi

 

©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.