Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Muotoilija Timo Sarpaneva

 

Timo Sarpaneva on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista suomalaisista muotoilijoista, joka tunnetaan mm. Iittalan logon suunnittelusta ja lukuisista Iittalan yhä myymistä tuotteista. Sarpaneva-pata on yksi näistä tuotteista, jonka arvostus yhtenä suomalaisen muotoilun merkkiteoksena kasvaa jatkuvasti. Sarpaneva suunnitteli padan vuonna 1960 Rosenlew & Co:lle. Pata esiteltiin Milanon triennaalessa, jossa se palkittiin hopeamitalilla. Tämän jälkeen se onkin herättänyt ihastusta vuodesta toiseen. Sarpaneva-pata on myös postimerkkinä, joka kertoo Sarpaneva-padan merkityksestä suomalaisuuden ja suomalaisen muotoilun symbolina.

Timo Sarpaneva on palkittu kansainvälisesti mm. Lunning-palkinnolla sekä kahdesti Milanon triennaaleissa. Hänen suunnittelemansa tuotteet ovat keränneet huomiota ympärii maailman, mm. House Beautiful -lehti antoi vuonna 1956 Sarpanevan Orkidea -lasiveistokselle arvonimen “The Most Beautiful Object Of The Year”.

Timo Sarpaneva eli vuosina 1926 – 2006.

Sarpaneva-pata on alkuvoimainen suomalaisen designin suurklassikko, jossa saa kauniin ja kestävän huippupadan vuosikymmeniksi.

 

timo sarpaneva

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.

Kokeile poistaa osa alla olevista hakuehdoista:

©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.