Oliiviöljy, Don Witka, Arbequina 250 ml

Tuotekoodi: DWA250

Oliiviöljy, Don Witka, Arbequina 250 ml

Lisää kuvia

Oliiviöljy Arbequina 250 ml

Saatavuus: Heti varastosta, PIKATOIMITUS 1-2 arkipäivässä!

Toimitus: Toimituskulut 2,90€, yli 50€ tilauksiin ilmainen toimitus
16,90 €
ALV24%

Tuotekuvaus

Arbequina on lajikkeena todella suosittu Espanjassa, koska sen maku on todella lmiellyttävän lempeä. La Manchan alueella kasvaessa lajikkeen aromaattisuus vielä korostuu, koska ylängön ilmasto on varsin haasteellinen. Maku on aistikkaan pehmeä ja vivahteissa maistuvat omenaisuus ja mantelimaisuus.  

Almodovarissa Arbequina-lajike korjataan talteen varsin varhaisessa vaiheessa. Varhaispuristus lisää öljyn hienostuneisuutta,  ja sitä kautta myös sen terveysvaikutuksia.

 Arbequina öljyt sopivat erinomaisesti monipuoliseen ruuanlaittoon ja kaikkien ruokien yhteyteen. Tämä on oliiviöljylajike, jonka kautta on helppo päästä yhden lajikkeen kautta oliiviöljyjen upeaan maailmaan. 

Oliiviöljypullo on 250ml. 

Don Witka oliiviöljy

Oliiviöljyt sopivat erinomaisesti paistamiseen ja muuhun ruuanlaittoon. Siksi halusimme yhden oliivilajikkeen öljyjä. Don Witkan oliiviöljyt tuotetaan Espanjan pohjoisimmilla oliivialueilla ja niitä on saavavilla kahdesta oliivilajikkeesta: arbequinasta ja cornicabrasta.

Maantieteellinen pohjoinen oliivialue, ilmasto ja keräysaika vaikuttavat kaikki maun kehittymisessä täydellisyyttä kohti. Mitä nuorempaa ja tuoreempaa oliiviöljy on, sen paremmin se vaikuttaa terveydellisesti.

Oliiviöljyn valmistus on vielä kaiken lisäksi ekologista, koska puristamossa syntyvä oliivijäte kierrätetään muun muassa talojen lämmitykseen.

Maun aseena ainutlaatuisuus

Don Witkan oliiviöljyn peruslähtökohta on, että osuuskunnan pelloilta kerätyt oliivit viedään 14 tunnin sisällä puristettavaksi. Siksi kaikki aromit ja maut ovat vielä

tuoreimmillaan pullotusvaiheessa. Yhden lajikkeen oliiviöljyssä maut ja aromit ovat huomattavasti paremmin esillä, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa kevyttä pippurisuutta ja kirpeähköä jälkimakua.

Näitä Don Witkan oliiviöljyjä ei muuten myydä missään isossa marketissa. Näiden jälleenmyyjiä ovat pienet kauppiaat, erikoiskaupat ja suoraan tilalta. Don Witkaa käytetään myös huippuravintoloissa.

Ero marketeissa myytävään oliiviöljyyn

Perinteiset espanjalaiset oliiviöljyt menevät pääasiassa tankeissa Italiaan. Nämä oliiviöljyt pullotetaan tankeista suoraan pulloihin, ja oliiviöljy voi seistä jonkin aikaa tankissa. Lähtökohtaisesti tämä merkitsee sitä, että marketeissa myytävä oliiviöljy on tasapaksuista maultaan. Tasapaksuisuus johtuu liian pitkään seisomisesta ja eri lajien sekoituksesta. Markettien oliiviöljyä ei siis voi verrata suoraan tähän tuotteeseen millään tavalla.

Extra virgin oliiviöljy

Extra virgin oliiviöljy on puristettu alle 28 asteen lämmössä, eli kylmäpuristettua. Jos lämpö olisi yli 28 astetta, puhuisimme vain virgin oliiviöljystä. Extra virgin oliiviöljy on täysin mekaanisesti puristettu, mutta käytössä ei ole ollut kemikaaleja. Extra virgin oliiviöljyssä puristetun öljyn määrä on vähäisempi kuin kuumemmassa puristuksessa.

Käyttö

Oliiviöljyä voi käyttää kaksi kertaa samantyyppisen ruuan parissa, kunhan välissä öljy siivilöidään. Paistoöljyä voi säilyttää muun muassa lasipullossa, joka on suljettu.

Millä tavalla oliiviöljyä säilytetään?

Oliiviöljy tulee säilyttää piilossa auringolta huoneenlämmössä, mutta viileämmässä paikassa. Oliiviöljy on pidettävä tiiviisti suljettuna pullossa, koska happi haalentaa makua.

Lisätietoa

Tuotenumero DWA250
Takuu .

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Tutustu ihmeessä myös näihin tuotteisiin

Pieni hetki