Ilmainen toimitus
Verkkopankki, lasku, osamaksu (myös yrityksille)

Pizzakivi LAAVU 37x37cm


 • Yksi markkinoiden paksuimmista pizzakivistä (25mm)

 • Kestää erittäin korkeita kuumuuksia ja lämmönvaihteluita

 • Paras pirstoluku ja lämmönkestävyys ( Kaikkien tunnettujen vuolukivien testi Suomessa 2009-2014 ) Oulun yliopisto.

 • Lika ja rasva ei imeydy kiven sisään, helppo puhdistaa.

 • Elintarvikekelpoinen, makua antamaton kivi

Sku: KIVI

65,00 €
Pizzakivi LAAVU 37x37cm 5 6

Pizzakivi LAAVU 37x37cm

Lisää kuvia

Pizzakivi LAAVU 37x37cm

Tuotekoodi: KIVI


 • Yksi markkinoiden paksuimmista pizzakivistä (25mm)

 • Kestää erittäin korkeita kuumuuksia ja lämmönvaihteluita

 • Paras pirstoluku ja lämmönkestävyys ( Kaikkien tunnettujen vuolukivien testi Suomessa 2009-2014 ) Oulun yliopisto.

 • Lika ja rasva ei imeydy kiven sisään, helppo puhdistaa.

 • Elintarvikekelpoinen, makua antamaton kivi

Saatavuus:

HETI VARASTOSSA! 1-2 arkipäivää!

Special Price 65,00 €

Hinta: 79,00 €

ALV24%

Tuotekuvaus

 

 

Pizza - valmistusohje

Onnistuneen pizzan valmistukseen tarvitset vain vähän keittiötarvikkeita: pizzakivi, pizzalapiokulhospatula ja tietysti uuni tai esimerkiksi grilli. Näillä teet helposti ja nopeasti kaikki työvaiheet. Hyvänä lisänä on myös keittiövaaka, jolla varmistat pizzataikinan oikeat mittasuhteet.

Pizza kostuu käytännössä neljästä kivijalasta: taikina, tomaattikastike (tätä ei ole valkoisissa pizzoissa), mozzarellajuusto ja oliviiöljy. Näiden lisäksi tulee viellä täytteet, joissa perusraaka-aineiden lailla, tulisi käyttää aina mahdollisimman korkealuokkaisia täytteitä.

Taikina on pizzan ydin

Hyvän pizzan ydin on taikina. Siinä ei kannata oikaista, teet sitten paksumpipohjaista, napolilaistyylistä pizzaa tai ohuempaa ja rapeampaa roomalaistyylistä pizzaa, pohja määrittelee valtavasti pizzan makua ja laatua.

Taikinan valmistamiseen on ”oikeita” ohjeita, suurinpiirtein yhtä monta kuin on pizzan tekijöitäkin. Kuitenkin yksi tärkeimmistä seikoista hyvässä pizzapohjassa on riittävän pitkä kohotus. Kohotuksen aikana pohjaan muodostuu hyvä sitko ja sen etikka- ja maitohappopakteerien tasapaino muodostuu sopivaksi, tuoden makuun syvyyttä.

Taikinan ”oikea” kohotusaika vaihtelee yleensä kymmenestä tunnista useisiin vuorokausiin. Huoneen lämmössä tehty n.10-12 tunnin kohotus jättää taikinaan hiukan makeutta ja pizzapohjasta ei tule ihan niin ”tuhti” kuin pitkissä, useiden vuorokausien, kylmäfermentoinneissa (kohotus jääkaapissa). Itse suosin 12 tunnin kohotusta huoneen lämmössä. Taikinan voi tehdä aamulla ja jättää päiväksi kohoamaan ja illalla se on täydellistä.

Pizzapohjan sydän on luonnollisesti vehnäjauho. Oikean jauhoseoksen etsiminen on useille pizzan tekijöille elämän mittainen missio ja siihen suhtaudutaan suurella intohimolla. Yleisimmin käytetty vehnäjauho on durum vehnästä 00-karkeudella jauhettu vehnäjauho. Yksi jauhon tärkeimmistä ominaisuuksista on sen proteiinipitoisuus. Jotta pizzapohjaan saadaan riittävä sitko, tulisi proteiinipitoisuus olla 12-13%. Yleensä mitä korkeampi proteiinipitoisuus sen parempi.

Hiiva

Yleisimmin käytetyt hiivat ovat tuore- ja kuivahiiva. Näillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Niiden käyttö on vain hiukan erilaista. Tuorehiiva tulee liottaa veteen, kun taas kuivahiiva sekoitetaan jauhojen sekaan. Jotkut tekevät hiivan itse tai käyttävät kohotukseen juurta. Nämä ovat makuasioita, joita kannattaa kokeilla kun pizzaharrastus menee eteenpäin. Kuivahiivan etuna tuorehiivaan nähden on sen tarkkuus, joka on erittäin tärkeää hyvän pizzapohjan valmistuksessa.

Pizzapohja resepti

 • 500g vehnäjauhoja
 • 350g vettä
 • 1g kuivahiivaa
 • 10g hienoa merisuolaa
 • 10g oliiviöljyä

Aloita taikinan tekeminen laittamalla kuppiin 35g vettä ja liota sen sekaan 10g hienoa merisuolaa. Kaada sekoituskulhoon 500g jauhoja ja sekoita niiden joukkoon 1g kuivahiivaa. Kaada jauhojen sekaan 315g vettä. Alusta taikinaa käsin n.10 minuuttia. Sekoita joukkoon suolavesi ja jatka taikinan alustamista kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää lopuksi oliiviöljy ja jatka vaivaamista niin kauan että öljy on imeytynyt taikinaan. Ota taikina pois kulhosta ja vaivaa sitä niin kauan että taikina on taisaista eikä se tartu pöytään eikä käsiin. Taikinan alustamiseen menee aikaa kaikenkaikkiaan n.20-25 minuuttia.

Kun taikina on valmis sulje se ilmatiiviiseen astiaan tai peitä kulho kostealla keittiöpyyhkeellä. Anna kohota huoneen lämmössä n.10 tuntia. Muotoile taikinasta palloja sen mukaan minkä kokoisia pizzoja meinaat paistaa. Elä vaivaa taikinaa. Anna taikinapallojen kohota kostean keittiöpyyhkeen alla kaksi tuntia, jonka jälkeen muotoile palloista pizzapohjia, painelemalla hellävaraisesti taikinaa levyn muotoiseksi. Venytä taikinaa keskeltä kohti reunoja. Vältä käyttämästä kaulinta, joka rikkoo kohotuksen aikana taikinaan syntyneet ilmakuplat.

Pizzan paistaminen

Laita pizzakivi kylmään uuniin ja lämmitä uuni niin kuumaksi kuin sen saa.

Kun olet levittänyt pizzapohjan päälle tomaattikastikkeen, juuston ja muut täytteet, siirrä se välittömästi pizzalapion avulla uuniin, jotta pohja ei tartu pöydän, eikä pizzalapion pintaan. Uunin tulisi olla mahdollisimman kuuma. Italialaiset puu-uunit lämmitetään jopa 400-500 asteisiksi, joissa pizzaa paistetaan 60-90 sekunttia. Käytännössä kotiuunin saa lämmitettyä 250-275 asteiseksi, jossa paistoaika vaihtelee yleensä 3-6 minuutin välillä. Jotta pohjaan saadaan riittävä rapeus kannattaa käyttää ehdottomasti pizzakiveä, joka auttaa pizzapohjan kypsymisessä ja tekee siihen tarvittavan rapeuden. Pizza liu-utetaan pizzakivelle käyttäen mahdollisimman ohutta metallista pizzalapiota. Puiset pizzalapiot ovat yleensä liian paksuja, joka vaikeuttaa varsinkin pizzan saamista pizzalapion päälle leivontapöydältä. Uunia ei tulisi koskaan käyttää kiertoilmatoiminnolla, koska se kuivattaa pizzapohjaa joka rikkoo pohjan rakenteen. Pizzakiveä voi käyttää uunin keskiosassa, koska sen varaama lämpö tuo riittävästi enemmän lämpöä pohjaan kuin pizzan päälle. Riippuen minkälaista pizzaa olet tekemässä, usein täytteet laitetaan pohjan päälle vasta puolessa välissä paistoa tai jopa vasta uunista oton jälkeen. Tällöin pohja paistuu kunnolla, eikä täytteet ylikypsy.

Oliiviöljy

Oliiviöljyissä on eroja lähes samalla lailla kuin viineissäkin. Pizzapohjassa kannatta käyttää laadukkaita öljyjä oman maun mukaan. Itse suosin laadukkaita neitsytöljyjä.

Tomaattikastike

 • 1 tlk kuorittuja tomaatteja (säilykkeenä)
 • 10g suolaa
 • 10g oliiviöljyä
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1 nippu basilikaa
 

Yleisin virhe tomaattikastikkeessa on haudutella sitä liedellä. Näin tomaattikastikkeesta tulee raskasta ja hiukan ”tunkkaista”. Tomaattikastikkeen tulee olla kevyttä ja raikasta. Parhaan lopputuloksen saat yllättäen, tuoreiden tomaattien sijaan, kokonaisista kuorituista säilyketomaateista. Lähes kaikki Italialaiset pizzeriat käyttävät näitä. Murskaa tölkillinen kuorittuja tomaatteja kulhossa ja sekoita joukkoon 10g merisuolaa. Kaada sekaan 10g oliiviöljyä ja yksi halkaistu valkosipulin kynsi. Poista valkosipulista vihreä osa. Sekoita joukkoon nippu revittyjä basilikan lehtiä. Sekoita seosta esimerkiksi spatulalla tai puukauhalla. Peitä tomaattikastike ja siirrä se maustumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Tomaattikastike on hyvä valmistaa samallakertaa kuin pizzataikina ja antaa kastikkeen maustua samalla kun taikina kohoaa. Ennen kun laitat tomaattikastiketta pizzaan, poista siitä valkosipulin kynnet.

Mozzarella juusto

Mozzarellajuustoa on saatavilla lehmänmaito- ja että puhvelinmaitoversiota. Puhvelinmaidosta tehty mozzarellajuusto on usein vetisempää ja rasvaisempaa kuin lehmänmaidosta valmistettu juusto. Itse pidän parempana lehmänmaidosta valmistettua mozzarellajuustoa, sen keveyden vuoksi. Useat Italialaisetkin vannovat tämän nimeen, vaikkakin viimevuosina puhvelinmaidosta tehty juusto on yleistynyt valtavasti. Hyvä mozzarellajuusto valmistetaan palloksi, joka säilötään suolaveteen. Jos vain mahdollista mozzarella kannattaisi nauttia mahdollisimman tuoreena. Valitettavasti Suomessa tämä on monissa tapauksissa aika mahdotonta. Ns. aidon mozzarellan lisäksi on saatavilla teollista ja huomattavasti kumisempaa mozzarellapötköä ja -raastetta. Näitä ei tulisi käyttää pizzassa, ja mielestäni ei missään muussakaan ruoassa, jos vain on mahdollista saada aitoa tuoretta mozzarellajuustoa.

Pizza grillissä

Kanattaa ehdottomasti kokeilla pizzan valmistusta pallogrillissä, jolloin hiilistä tuleva maku antaa pizzakiven lisäksi sen pikantin pienen lisän täydelliseen pizzaan. Muista laittaa kivi kylmään grilliin/ uuniin ja lämmitä kivi hitaasti grillin/ uunin kanssa. Kaikki markkinoilla olevat pizzakivet ovat herkkiä halkeamaan, epätasaisen tai liian nopean lämmityken/ jäähdytyksen johdosta, jonka vuoksi pizzakiveä käytettäessä on huomioitava huolellisesti käyttöohjeet.

Laavu Pizzakivi

Esilämmitysaika on n.30 minuuttia 250-280°C uunissa.

Pizzakivi mitat 37 cm x 37 x 2,5 cm

Laavu on erittäin laadukas pizzakivi, joka sopii erinomaisesti pizzan leivontaan, jolloin pizzan pohjasta saadaan lähes yhtä rapea kuin parhaimmissa italialaisissa keittiöissä. Pizzakivi toimii myös erinomaisesti leivän paistamisessa, jolloin leivän kuori saadaan myös pohjasta ihanan rapeaksi. Laavu on erinomainen pizzakivi grilliin koska se kestää erittäin korkeita lämpötiloja.

Pizzakivi tulee lämmittää tulikuumaksi ennen käyttöä, jolloin se lämmittää pohjaa tasaisesti. Näin vältetään kotona tehdyn pitsan tyypillinen valmistusvirhe: pohja jää raa’aksi, vaikka täytteet ehtivät palaa mustaksi.

Aseta pizzaki uunin laitetun uuniritilän päälle, näin ilma kiertää pizzakiven ympärillä. Säädä uuni mahdollisimman kuumaksi ja anna kiven lämmetä vähintään 15-30 minuuttia, mielummin hiukan pidempään. Mitä kuumemmaksi lämmität pizzakiven sitä nopeammin pohja paistuu. Jotta saat pizzan helposti pizzakiven päälle, käytä apuna pizzalapiota. Voit käyttää leivinpaperia apuna pizzan siirtämisessä uuniin mutta leivinpaperia ei suositella jätettäväksi pizzan alle, koska paperi vaikuttaa pizzakiven ominaisuuksiin.

Pizzakiven puhdistus ja lämmitys

Pizzakivi pitää laittaa kylmään uuniin tai grilliin ja uunin/ grillin tulee jäähtyä ennen kun otat sen pois. Liian nopea lämpötilamuutos saattaa halkaista kiven. Kaikki pizzakivet ovat arkoja nopeille lämpötilan muutoksille, samoin kuin epätasaiselle lämmittämiselle sekä kosketukselle nesteen kanssa. Kun käytät pizzakiveä, kannattaa huomioida tarkasti käyttöohjeet, jotta vältyt ei toivotulta pizzakiven halkeamiselta. Kuivaa pizzakivi aina huolella ettei sen huokosiin jää kosteutta. Pizzakiven puhdistukseen suositellaankin vain harjaamista, jolloin sen pinnasta saadaan ruoantähteet pois ja lopuksi kevyt pyyhkäisy, mielellään kuivalla rätillä. Koska Pizzakivi on pitkään uunissa ja se lämmitetään erittäin kuumaksi, se ei vaadi desinfioivaa pesua, sillä bakteerit kuolevat kiven lämmityksen aikana.


Usein kysytty Pizzakivi laavusta:


Mitä pizzakivi painaa?

Noin 7-8kiloa, tarkistetaan 

Missä pizzakiveä voi käyttää?
Uunissa, grillissä, pizzauunissa jne. MUTTA AINA KYLMÄÄN UUNIIN/GRILLIIN, joka lämmitetään pikkuhiljaa haluttuun lämpötilaan kiven olessa uunissa/grillissä

Mikä on pizzakiven huoltamisessa olennaista?
Pizzakiven huolellinen kuivaus aina pesun jälkeen on ensisijaisen tärkeää. Pesuun riittää pelkkä vesi ja harja, bakteerit kuolevat uunissa kiveä lämmittäessä.


 

#lounas #lauantai #homemade #pizzakivi #toinenkäyttötapa @paistakitchen #sopivansuolaistablogi #myöhemminblogissalisää

Henkilön Pia Mikkonen (@piitsu72) jakama julkaisu18. 02ta 2017 klo 4.39 PST

Lisätietoa

Tuotenumero KIVI
Takuu .

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Ostoskorissasi on tuotteita joilla on nyt pakettitarjouksia!

6.68Katso tästä myös tuote: Pizzasetti - pizzalapio, pizzakivi, pizzaleikkuri

heti varastossa

+ +

Hinta: 116,80 €

Special Price 109,00 €

1.08Katso tästä myös tuote: Kaikki keittiöön PAKETTI

heti varastossa

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Hinta: 2 020,89 €

Special Price 1 999,00 €

7.07Katso tästä myös tuote: Italia-paketti

heti varastossa

+ + + + + + +

Hinta: 332,50 €

Special Price 309,00 €

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.