Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

USEIN KYSYTTYÄ RASVAPOLTOSTA

Rasvapoltetun pannun pinta hilseilee / lohkeilee. Miksi?

- Mikäli pannun pinta tuntuu hilseilevän tai lohkeilevan pois, on rasvapoltto todennäköisesti tehty liian kuumalla liedellä.
Tällöin rasva on palanut ja hiillostunut pannun pintaan. Helpointa tässä tapauksessa on hioa pannun pinta kevyesti hienolla hiekkapaperilla tai
vesihiomapaperilla ja tehdä uusi, tasainen rasvapoltto miedommalla lämmöllä.

 


Rasvapoltetun pannun pinta on tahmea. Miksi?

- Tahmean pinnan syynä on usein se, että rasvapolttoa ei ole tehty tarpeeksi pitkään, jolloin pannuun on vielä jäänyt rasvaa.
Rasvapoltto on myös saatettu tehdä liian paksun rasvakerroksen kanssa. Mahdollisesti myös mehiläisvahakerros on jäänyt pesemättä kunnolla pois ennen rasvapolton aloittamista.
Myös tässä tapauksessa helpointa on hioa pannu ja tehdä rasvapoltto uusiksi.


Rasvapoltosta syntyy aivan kamala käry! Miksi?

- Rasvapolttoa tehdään liian kuumalla lämmöllä tai liian pitkään, mikäli pannu käryää niin paljon, että se tosissaan savuttaa ja siitä lähtee kamala käry.
Rasvapoltto tulisi tehdä aina vain keskisuurella lämmöllä. Tarkoitus ei ole käristää koko kämppää ja rasvapolton voi lopettaa pian savun alkamisen jälkeen.
Myös rasvan määrä kannattaa tarkistaa.

 


Olen tehnyt rasvapolton jos toisenkin, mutta kananmunat jämähtävät pannuun kiinni. Miksi?

- Kananmunissa (ja vaaleassa kalassa) on korkea valkuaisainepitoisuus, joka tekee niistä jokseenkin haasteellisen paistettavan.
Saatat valitettavasti joutua tekemään kymmenenkin rasvapolttoa, ennen kuin kananmunan paistaminen onnistuu täydellisesti. Kannattaa paistella esimerkiksi kasviksia
reilulla öljymäärällä noin alkuun – ne eivät jämähdä herkästi kiinni.

 


LUE MYÖS 

- Hiiliteräspannun rasvapoltto

- Hiiliteräspannun huolto

- Valurautapannun käyttöönotto

©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.