Santoku-kokkiveitsi Yaxell Yukari 16,5cm, MOVAX-ydin, 3 taontakerrosta, kovuus C58

Tuotekoodi: 36801

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%

Santoku-kokkiveitsi Yaxell Yukari 16,5cm, MOVAX-ydin, 3 taontakerrosta, kovuus C58

Lisää kuvia

HUIPPUTARJOUS AIDOSTA JAPANILAISESTA YAXELL-VEITSESTÄ!


Yaxellin Yukari-sarjan veitsissä on taottu kolmikerrosrakenne, jossa kyljet ovat pehmeämpää ruostumatonta terästä ja ytimenä MOVAX superior -teräs, joka sisältää kromia, molybdeniumia ja vanadiinia. Kahva on micartaa, eli erinomaisesti kulutusta kestävää laminoitua kangasta.


Metallin kovuudet terissä ovat Rockwellin asteikolla C58.

Saatavuus: Heti varastosta, PIKATOIMITUS 1-2 arkipäivässä!

Toimitus: Tällä tuotteella on ilmainen toimitus

Tarjoushinta 75,00 €

Hinta: 99,00 €

ALV24%

Tuotekuvaus

Yukari-sarjan santoku-kokkiveitsi jossa on 16,5cm pitkä terä.

Yaxellin Yukari sarjan-veitsissä on taottu kolmikerrosrakenne, jossa kyljet ovat pehmeämpää ruostumatonta terästä ja ytimenä MOVAX superior -teräs, joka sisältää kromia, molybdeniumia ja vanadiinia. Kahva on micartaa, eli erinomaisesti kulutusta kestävää laminoitua kangasta. Metallin kovuudet terissä ovat Rockwellin asteikolla C58.

Japanilaiset keittiöveitset ovat erittäin kovaa ja ohutta metallia. Japanilaisia veitsiä ei saa hakata tai vääntää koviin raaka-aineisiin, kuten jäiseen tai luiseen lihaan, kookospähkinään, säilykepurkin kansiin tms. Vaarana on konkreettinen palojen irtoaminen terästä.

Laadukkaita keittiöveitsiä ei myöskään tule koskaan pestä astianpesukoneessa, vaan mielellään heti käytön jälkeen nopea vesipesu ja kuivaus. Säilyttämiseen soveltuvat kaikki ratkaisut, joissa veitsien terät eivät ole kosketuksissa muiden metalliesineiden kanssa.


"Huippuluokan veitsi, lupaukset pitävät paikkansa. Jos haluat elämäsi terävimmän veitsen, osta tämä. Itse ostin 20cm kokkiveitsen ja vaikka mitta tuntuu lukuna lyhyeltä, on käytännössä kyseessä erittäin hyvä yleisveitsi. Highly recommended!" - Mikko


TÄRKEÄÄ TIETOA TUOTTEESTA:

  • YUKARI-veitsi toimitetaan tyylikkäässä lahjapakkauksessa. 
  • Huippulaatuinen veitsi on parhaita ideoita valmistujais- tai häälahjaksi. 
  • Kahva kaunista micartaa (laminoitu kangas). Kestää vettä ja lämmönvaihtelua.
  • Loistavasti tasapainotettu, käsi ei puudu pidemmässäkään pilkkomisessa.
  • Upea, uniikki taontakuvio.

 


YAXELL YUKARI, JAPANILAINEN KOKKIVEITSI:


Japanilainen YUKARI-veitsi on tehty perinteisellä kerrostaontamenetelmällä. 3 kerrosta taontaa movax-ytimen ympärille.

Yaxell-veitsen kovuus terässä on Rockwellin asteikolla huikeat C58.  Se tarkoittaa sitä, että veitsen terän voi teroittaa hyvin jyrkkään kulmaan, siis erittäin teräväksi. Tavallisen “markettiveitsen” terä on niin pehmeä, ettei sitä voi millään keinolla teroittaa kovin teräväksi.

Veitsen kahva on valmistettu korkealaatuiselle japanilaiselle veitselle tyypillisesti micartasta eli laminoidusta kankaasta. Micarta on hienon tumman puun näköistä ja tuntuista, mutta kestää hyvin kosteutta ja lämpötilanvaihtelua.

Yaxell on tänä päivänä yksi Japanin merkittävimmistä veitsivalmistajista. Sen tehtaissa huippulaatuinen santoku-veitsi saa lopullisen muotonsa perinteisillä taontamenetelmillä, joihin on yhdistetty mukaan nykypäivän paras valmistustekniikka. Yaxellille on kunnia-asia jatkaa ja kehittää satojen vuosien veitsenvalmistusperinteitä ja -taitoja.



KÄYTTÖVINKIT:


Koska veitsi on todella terävä ja taottu kestämään pitkään, kannattaa sen terästä pitää hyvää huolta. Muovisen laudan viiltoihin kerääntyy veistä tylsyttävää likaa, jota on lähes mahdoton pestä pois. Olemme havainneet hyväksi puukuituisen Arcos-leikkuulaudan, joka ei tylsytä terää, mutta on hygieenisempi ja helpompi puhdistaa (onnistuu myös astianpesukoneessa), kuin tavanomaiset puuleikkuulaudat. Kunnon veitselle kannattaa hankkia esimerkiksi veitsimagneetti, jossa veitsi ei kolise muiden työvälineiden kanssa ja on aina helposti saatavilla.

Veitsi tylsyy hiljalleen käytössä ja terävyyden ylläpidossa kannattaa tehdä joka käyttökerran jälkeen pikainen terän oikaisu keraamisella hiontapuikolla. Kun terä tylsyy pahemmin tai siitä lähtee pieniä lohkeamia, täytyy tehdä täydellinen teroitus vesihiomakivillä. Niillä teroitus on onneksi yksinkertaista ja onnistuu varsin helposti. Veitsen teroituksesta voit lukea tarkemmin täältä.

Yaxell YUKARI -veitsi on erittäin kovaa ja ohutta metallia. Siksi sitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään kovaan ainekseen, kuten jäiseen tai luiseen lihaan. Terän hakkaaminen voi aiheuttaa terän murtumisen tai palojen irtoamisen.

Veistä ei saa pestä koskaan astianpesukoneessa, vaan pesu tehdään mielellään heti käytön jälkeen vedellä ja tarvittaessa pienellä tipalla astianpesuainetta. Veitset tulisi kuivata pyyhkeellä huolellisesti heti pesun jälkeen.


VEITSEN HUOLTO JA TEROITUS:



JAPANILAISET VEITSET:


Japanissa on taottu satojen vuosien ajan maailman parhaat ja terävimmät veitset ja miekat. Huippulaatuinen santoku-veitsi onkin yksi japanilaisen käsityöosaamisen kruununjalokivistä ja nyt hankkituna, siitä nauttii koko loppuelämänsä. Pitämällä kädessään täydellisesti taottua, tasapainoitettua, viimeisteltyä ja teroitettua santoku-veitseä, voi tuntea satojen vuosien japanilaiset perinteet, jolloin ymmärtää äärimmäisen käsityötaidon merkityksen keittiövälineissä.

Japanilaisen veitsen tarina juontaa juurensa Japaniin, Sekin kaupunkiin, 780 vuoden taakse, jolloin legendaarinen miekantakoja Motoshige muutti kaupunkiin ja alkoi valmistaa samuraimiekkoja (katana). Sittemmin Sekin kaupungista on muodostunut legendaarinen huippulaatuisten veitsien kehto, jossa maailman parhaat veitsentekijät takovat myös Zen santoku -veitset.

Vuonna 1876 Japanin hallitus kielsi samuraita ja muita kansalaisia kantamasta aseita julkisilla paikoilla. Jotta miekantakojamestarit pystyivät jatkamaan taontaperinteitä, he päättivät siirtyä takomaan veitsiä – niitä kun pystyi takomaan samoilla menetelmällä, kuin miekkoja.

Ei ihme, että keittiöveitsille asetetut laatukriteerit nousivat äärimmäisen korkealle tasolle ja japanilaisen täydellisyyttä tavoittelevan mentaliteetin myötä, niiden laatu kehittyy jatkuvasti.

Yaxell YUKARI on veitsi, jolla pilkkominen on ruoanlaiton paras osuus. Hyvin tasapainotetulla veitsellä käsi ei puudu ja terä tottelee käyttäjäänsä. Kunnon veitsi on investointi, jonka esiin vetäminen ilahduttaa aina uudelleen.


Lisätietoa

Tuotenumero 36801
Takuu .

Campaign label 24

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita
Santoku-kokkiveitsi Yaxell Yukari 16,5cm, MOVAX-ydin, 3 taontakerrosta, kovuus C585.001

Pieni hetki