Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Sipulikeitto

Sipulikeitto

Aloita keiton teko kasvisliemellä. Liemen saat keiteltyä helposti sipulin kuorista ja muusta sipusilpusta, jota jää yli varsinaisista keittoon käytettävistä sipuleista.
Sipuli on tosin edullinen raaka-aine, joten voit pilkkoa kuorineen vaikka yhden tai kaksi kokonaista sipulia liemen sekaan.

Kuullota sipuleita hetki kattilassa. Varo kuitenkin, etteivät ne pala! Kaada lopuksi vettä päälle, ja anna hautua 40 minuuttia. Siivilöi sipulit liemestä ja keitä lientä kasaan oman makusi mukaan. Mitä enemmän keität, sitä intensiivisempi maku on.


Itse keiton tekoon pilko sipuleita eri muotoihin. Kannattaa käyttää eri sipulilaatuja, jolloin saat vivahde-eroja jokaiselle lusikalliselle. Sipuleita voit karamellisoida, paahtaa, paistaa, keittää jne...

Hyvä keino on esimerkiksi paistaa sipuleita kuumalla pannulla, haudutella niitä balsamicossa tai keittää vaikka valkoviinissä.

Lopuksi asettele kypsennetyt sipulit lautaselle ja kaada kuuma sipuliliemi päälle. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tämän lisäksi et tarvitse oikeastaan mitään muuta. Lasi hyvää viiniä ja pala vaalea maalaisleipää kruunaavat makuelämyksen. Tämä toimii niin alkuruokana, kuin kevyenä pääruokana.

View as Ruudukko Luettelo

3 tuotetta

View as Ruudukko Luettelo

3 tuotetta

©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.