VALURAUTAPANNUT

VALURAUTAPANNUT

Taulukkona  Listana 

9 Nimike(ttä)

Valurautapannut ja padat

 
 
Valurautapannu ja pata ovat erinomaisia tuotteita kaikessa ruoanlaitossa, sekä myös esim pataleivän teossa. Padassa ruskistat raaka-aineet ja haudutat ne miedolla lämmöllä koko kypsytyksen ajan.
 
 
Et siis tarvitse erillistä paistinpannua ruskistukseen. Koska valurauta on huokoinen materiaali, se imee hiukan makuja itseensä. Tämän vuoksi edustamme kahdenlaisia valurautapatoja ja pannuja.
 
 
Lodgen padat ja pannut ovat täysin pinnoittamattomia ja valettu vain raudasta. Valurautapannu pitää rasvapolttaa, joka muodostaa niihin luonnollisen tarttumattomuuspinnan. Lodgen pannut toimitetaan valmiiksi rasvapoltettuina.
 
 
Näissä padoissa kannattaa välttää kahden eri voimakkaan makuisen ruoan valmistusta peräkkäin, jotta maut eivät sekoitu keskenään. Pesemällä padan tai pannun huolella kuumassa vedessä ruokien valmistamisen välissä välttä makujen sekoittumisen.
 
 
Nykyään yleisempi pata on valurautainen emaloitu pata. Emalointi suojaa valurautaa, ja sen puhtaana pito on helpompaa. Emali on erittäin kestävä pinnoite, mutta sen käytössä tulee välttää metallisia ottimia, jottei emalipinta vaurioidu.
 
 
Molemmat patatyyppit kestävät oikein käytettynä vuosikymmeniä.

Pieni hetki