Yaxell Zen Kokkiveitsi 20cm Terällä

Yaxell Zen kokkiveitsi 20 cm terällä


Japanilaisen Yaxellin  kerrostaotulla 37-kerroksisella Zen-kokkiveitsella on äärimmäisen kova ja partaveitsenterävä terä. Se on VG-10 terästä, joka kuuluu veitsimaailman hienoimpiin teräslaatuihin. Metallin kovuus terässä on Rockwellin asteikolla huikeat C61.


Tämä japanilainen kokkiveitsi on juuri sopivan pituinen keittiön yleisveitseksi. Jos panostat yhteen veitseen, kannattaa valita tämä. Tämän veitsen terän loivasta kaaresta on hyötyä erityisesti leikkuutekniikassa, jossa veitsen kärki pysyy kiinni leikkuulaudassa.



  • Äärimmäisen terävä. Voit unohtaa itkettävät sipulit ja tylsän terän alla litistyvät tomaatit.

  • Kova teräs pitää terävyyden pitkään ja on helppo teroittaa teräväksi.

  • Kahva kaunista ja lujaa micartaa (laminoitua kangasta), joka on vedenkestävä.

  • Erittäin hyvä tasapaino, ei puuduta kättä pidemmässäkään työskentelyssä.

  • Todella näyttävä, kahta eri taontakuviota. Tämä veitsi kuuluu näkyville.

  • Tyylikäs lahjapakkaus. Tässä lahjaidea, joka ei ole tylsä.


Ps. Laatuveitsen paras kaveri on japanilainen vesihiomakivi. Terävyyden jatkuvaan ylläpitoon sopii MAC-hiomapuikko.

Sku: EDU355002

0,00 €

Yaxell Zen Kokkiveitsi 20cm Terällä

Lisää kuvia

Yaxell Zen Kokkiveitsi 20cm Terällä

Tuotekoodi: EDU355002

Yaxell Zen kokkiveitsi 20 cm terällä


Japanilaisen Yaxellin  kerrostaotulla 37-kerroksisella Zen-kokkiveitsella on äärimmäisen kova ja partaveitsenterävä terä. Se on VG-10 terästä, joka kuuluu veitsimaailman hienoimpiin teräslaatuihin. Metallin kovuus terässä on Rockwellin asteikolla huikeat C61.


Tämä japanilainen kokkiveitsi on juuri sopivan pituinen keittiön yleisveitseksi. Jos panostat yhteen veitseen, kannattaa valita tämä. Tämän veitsen terän loivasta kaaresta on hyötyä erityisesti leikkuutekniikassa, jossa veitsen kärki pysyy kiinni leikkuulaudassa.



  • Äärimmäisen terävä. Voit unohtaa itkettävät sipulit ja tylsän terän alla litistyvät tomaatit.

  • Kova teräs pitää terävyyden pitkään ja on helppo teroittaa teräväksi.

  • Kahva kaunista ja lujaa micartaa (laminoitua kangasta), joka on vedenkestävä.

  • Erittäin hyvä tasapaino, ei puuduta kättä pidemmässäkään työskentelyssä.

  • Todella näyttävä, kahta eri taontakuviota. Tämä veitsi kuuluu näkyville.

  • Tyylikäs lahjapakkaus. Tässä lahjaidea, joka ei ole tylsä.


Ps. Laatuveitsen paras kaveri on japanilainen vesihiomakivi. Terävyyden jatkuvaan ylläpitoon sopii MAC-hiomapuikko.

Saatavuus:

HETI VARASTOSSA! 1-2 arkipäivää!

Alkaen: 129,00 €

Kokoonpanon hinta: 0,00 €

Yaxell ZEN Kokkiveitsi 20cm terällä   +129,00 €

* Vaaditut kentät

Tuotekuvaus


 

Yaxell Zen kokkiveitsi

Tämän Japanilaisen veitsen terä on tehty perinteisellä kerrostaontamenetelmällä. 37-kerroksinen veitsi on ytimeltään äärimmäisen kova, ja kovan ytimen ympärille on taottu molemmin puolin 18 kerrosta molybdenum vanadium -terästä.

Jokainen Yaxell Zen -veitsi on uniikki taideteos. Niiden damascuskuvioidut terät ja niihin jätetyt taontajäljet tekevät veitsestä todella hienon näköisen.

Kahva on micartasta eli laminoidusta kankaasta. Micarta on puun näköistä ja tuntuista, mutta kestää huomattavasti paremmin kosteutta.

Koska veitsi on todella terävä ja taottu kestämään pitkään, kannattaa sen terästä pitää hyvää huolta. Siksi suosittelemmekin ehdottomasti Arcosin puukuituista leikkuulautaa, jossa on kaiken lisäksi erittäin hyvä leikkuutuntuma ja joka on helppo pitää puhtaana. Terävyyden ylläpidossa olisi hyvä hioa terä joka käyttökerran jälkeen keraamisella hiontapuikolla, sekä tehdä terälle aika-ajoin täydellinen teroitus vesihiomakivillä. Veitsen voi teroittaa hiomakivillä useita satoja kertoja, joten se on pitkäikäinen kumppani.

Japanilaiset veitset ja niiden historia

Japanilainen veitsi ja sen historia juontaa juurensa Japaniin, Sekin kaupunkiin, 780 vuoden taakse. Silloin sinne muutti legendaarinen miekantakoja Motoshige ja alkoi valmistaa samuraiden katanamiekkoja. Sittemmin Sekin kaupungista on muodostunut legendaarinen huippulaatuisten veitsien kehto, jossa valmistuu myös tämä Yaxellin kokkiveitsi.

Vuonna 1876 Japanin hallitus kielsi Samuraita ja muita kansalaisia kantamasta aseita julkisilla paikoilla. Jotta miekantakojamestarit voivat jatkaa taotaperinteitä, he alkoivat takoa veitsiä käyttäen samoja menetelmiä kuin miekoissa. Siksi keittiöveitsien laatu Japanissa nousi äärimmäisen korkealle tasolle. Japanilaisten täydellisyyttä tavoitteleva kulttuuri varmistaa myös, että niiden laatu kehittyy jatkuvasti yhä edelleen.

Yaxell on tänä päivänä yksi Japanin merkittävimmistä tehtaista. Yaxellin kokkiveitsi saa muotonsa perinteisillä  taontamenetelmillä, joihin on tuotu mukaan nykypäivän paras valmistustekniikka. Yaxell pitääkin kunnia-asianaan jatkaa ja kehittää satojen vuosien  veitsenvalmistusperinteitä ja -taitoja.

Kokkiveitsen käyttö

Japanilainen veitsi, kuten myös tämä Yaxell zen kokkiveitsi, on erittäin kovaa ja ohutta metallia. Siksi sitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään kovaan aineeseen, kuten jäiseen tai luiseen lihaan. Terän kolhiminen voi aiheuttaa terän murtumisen tai palojen irtoamisen.

Zen-veitsi toimitetaan tyylikkäissä lahjapakkauksessa, jonka vuoksi se onkin erinomainen lahjaidea esimerkiksi valmistujais- tai häälahjaksi.

Veistä pestään ainoastaan käsin ja se kannattaa kuivata heti pesun jälkeen – muuten terä tylsyy hiljalleen, kun ruoan raaka-aineet reagoivat terän kanssa. Terää olisi hyvä hioa muutaman vedon verran keraamisella hiontapuikolla ennen jokaista käyttökertaa. Tällä terää oikaistaan – kovinkin metalli taipuu mikroskooppisesti ja leikkaavuus kärsii.

Ajan mittaan veitsi tylsyy käytön myötä tosissaan, eikä oikominen riitä. Sitä ei kuitenkaan tarvitse säikähtää, vaan silloin tarvitaan japanilaisia vesihiomakiviä. Veitsen teroituksesta voit lukea tarkemmin täältä.

Japanissa on taottu satojen vuosien ajan maailman parhaat ja terävimmät veitset ja miekat. Huippulaatuinen kokkiveitsi onkin yksi Japanilaisen käsityöosaamisen kruununjalokivistä ja nyt hankittuna siitä nauttii koko loppuelämänsä.

Pitämällä kädessään täydellisesti taottua, tasapainoitettua, viimeisteltyä ja teroitettua santoku veitseä, voi tuntea satojen vuosien japanilaiset perinteet, jolloin ymmärtää äärimmäisen käsityötaidon merkityksen keittiövälineissä.

Hylkää markettiveitset! Kunnon veitsi maksaa itsensä nopeasti takaisin, on turvallisempi ja tekee ruoanlaitosta aivan erilaisen elämyksen.

Lisätietoa

Tuotenumero EDU355002
Takuu .

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Tutustu ihmeessä myös näihin tuotteisiin

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.