Nopeat toimitukset
Kotimainen verkkokauppa

Yaxell ZEN Kuorimaveitsi 8cm terällä

SKU
35503

Voimme ilmoittaa sähköpostilla, kun tuotetta tulee lisää varastoomme. Voit tilata ilmoituksen antamalla sähköpostiosoitteesi.

Saatavuus: Ei varastossa

89,00 €

Zen kuorimaveitsi on uniikki taideteos. Sen damascus kuvioitu terä ja siihen jätetyt taontajäljet tekevät veitsestä mystisen ja halutun mestariteoksen. Veitsi on tehty perinteisellä kerrostaontamenetelmällä. 37 kerroksinen veitsi on ytimeltään äärimmäisen kova, jonka ympärille on taottu molemmin puolin 18 kerrosta molybdenum vanadium -terästä. Teräs edustaa yhtä veitsimaailman hienointa teräslaatua ja metallin kovuus terässä on Rockwellin asteikolla huikeat C61.

  • Nopea toimitus

  • Ilmainen vaihto

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Yaxell Zen veitsi

Japanilainen Zen -veitsi on tehty perinteisellä kerrostaontamenetelmällä. 37 kerroksinen veitsi on ytimeltään äärimmäisen kova, jonka ympärille on taottu molemmin puolin 18 kerrosta molybdenum vanadium -terästä. Teräs edustaa yhtä veitsimaailman hienointa teräslaatua ja metallin kovuus terässä on Rockwellin asteikolla huikeat C61.

Jokainen Zen veitsi on uniikki taideteos. Sen damascus kuvioitu terä ja siihen jätetyt taontajäljet tekevät veitsestä mystisen ja halutun mestariteoksen.

Veitsen kahva on tehty japanilaiselle veitselle tyypillisesti micartasta eli laminoidusta kankaasta. Micarta on puun näköistä ja tuntuista, mutta se kestää huomattavasti paremmin kosteutta.

Japanilainen veitsi on mystinen esine, johon taotaan satojen vuosien samuraimiekkojen perinteitä kunnioittaen äärimmäinen kestävyys ja terävyys.

Koska veitsi on todella terävä ja taottu kestämään pitkään, kannattaa sen terästä pitää hyvää huolta ja suosittelemmekin ehdottomasti Arcoss puukuituista leikkuulautaa, jotta veitsen terä pysyy hyvässä kunnossa ja raaka-aineet hygienisinä. Samoin terävyyden ylläpidossa olisi hyvä joka käyttökerran jälkeen hioa terä keraamisella hiontapuikolla sekä aika-ajoin tehdä terälle täydellinen teroitus vesihiomakivillä.

Japanilainen veitsi ja sen historia juontaa juurensa Japaniin, Sekin kaupunkiin, 780 vuoden taakse, jolloin legendaarinen miekantakoja Motoshige muutti Sekin kaupunkiin ja alkoi valmistamaan samuraimiekkoja (katana). Sittemmin Sekin kaupungista on muodostunut legendaarinen huippulaatuisten veitsien kehto, jossa valmistuu myös Zen -santoku veitsi, maailman parhaiden veitsen tekijöiden toimesta.

Vuonna 1876 Japanin hallitus kielsi Samuraita ja muita kansalaisia kantamasta aseita julkisilla paikoilla. Jotta miekantakojamestarit pystyivät jatkamaan taotaperinteitä, siirtyivät he takomaan veitsiä, käyttäen samoja menetelmiä kuin miekoissakin. Tämän myötä keittiöveitsille asetetut laatukriteerit nousivat äärimmäisen korkealle tasolle ja niiden laatu kehittyy jatkuvasti uuden tuotekehityksen myötä.

Yaxell on tänä päivänä yksi Japanin merkittävimmistä tehtaista jossa huippulaatuinen taottu santoku veitsi saa lopullisen muotonsa perinteisillä  taontamenetelmillä, joihin on tuotu mukaan nykypäivän paras valmistustekniikka. Yaxell pitääkin kunnia-asiana omalta osaltaan jatkaa ja kehittää satojen vuosien  veitsen valmistus perinteitä ja taitoja.

Japanilainen veitsi

Japanilainen veitsi, ja erityisestiYaxell ZEN veitsi, on erittäin kovaa ja ohutta metallia. Siksi sitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään kovaan ainekseen, kuten jäiseen tai luiseen lihaan. Terän hakkaaminen kovaan ainekseen voi aiheuttaa terän murtumisen tai palojen irtoamisen.

Zen veitsi toimitetaan tyylikkäissä lahjapakkauksessa, jonka vuoksi se onkin erinomainen lahjaidea esimerkiksi valmistujais- tai häälahjaksi.

Veitseä ei saa pestä koskaan astianpesukoneessa, vaan pesu tehdään mielellään heti käytön jälkeen nopeasti vedellä ja tarvittaessa pienellä tipalla astianpesuainetta. Veitset tulisi kuivata pyyhkeellä huolellisesti heti pesun jälkeen. Jotta ZEN veitsi säilyttää sille ominaisen äärimmäisen terävyyden, olisi hyvä hioa terä keraamisella hiontapuikolla, muutaman vedon verran ennen jokaista käyttökertaa. Ajan mittaan veitsi tylsyy käytön myötä ja se tulee teroittaa mielellään japanilaisella vesihiomakivellä. Veitsen teroituksesta voit lukea tarkemmin täältä.

Japanissa on taottu satojen vuosien ajan maailman parhaat ja terävimmät veitset ja miekat. Huippulaatuinen santoku veitsi onkin yksi Japanilaisen käsityöosaamisen kruununjalokivistä ja nyt hankkituna siitä nauttii koko loppuelämänsä. Pitämällä kädessään täydellisesti taottua, tasapainoitettua, viimeisteltyä ja teroitettua santoku veitseä, voi tuntea satojen vuosien japanilaiset perinteet, jolloin ymmärtää äärimmäisen käsityötaidon merkityksen keittiövälineissä.

Lisätietoja
SKU 35503
Takuu .

Toimitusaika SAATAVILLA. Toimitusaika 3-6 arkipäivää!
©2021 PAISTA.FI. Kaikki oikeudet pidätetään.