Ilmainen toimitus
Verkkopankki, lasku, osamaksu (myös yrityksille)

Yaxell ZEN Vihannesveitsi 12cm terällä

Vihannesveitsi 12 cm terällä


Isoveljiensä santokun ja kokkiveitsen tapaan myös Yaxellin pienempi ja ketterämpi vihannesveitsi on valmistettu 37-kerroksisesta molybdenum vanadium -huipputeräksestä, joka ympäröi VG-10 teräksistä ydintä.  Myös tämän veitsen terän kovuus on Rockwellin asteikolla huimat C61.


Vihannesveitsi on sopivasti kokkiveitsen ja kuorimaveitsen väliltä. Vihannesten lisäksi se on erinomainen esimerkiksi lintujen ja pienempien kalojen kanssa työskennellessä. Iso kokkiveitsi on näissä kömpelömpi ja kuorimaveitsen terä on lyhyt, kun tarvitaan pidempää viiltoa tai leikataan esimerkiksi nivelen läpi. Terä on myös matalampi, joten sen ohjailu leikatessa on näppärämpää kuin santokulla tai kokkiveitsellä.



  • Loistava työväline vihannesten, lintujen ja pienempien kalojen työstämiseen.

  • Terässä näyttävät damascus-kuviointi ja taontajäljet.

  • Terävyysluokka: äärimmäinen.


Koska veitsi on todella terävä ja kestää pitkään, kannattaa sen terästä pitää hyvää huolta ja suosittelemmekin ehdottomasti käytettäväksi Arcos puukuituista leikkuulautaa. Näin veitsen terä pysyy hyvässä kunnossa ja raaka-aineet hygieenisinä. Joka käyttökerran jälkeen kannattaa hioa terä keraamisellahiontapuikolla sekä aika-ajoin tehdä terälle täydellinen teroitus vesihiomakivillä.


Ps. Ostaessasi tämän veitsen kannattaa ostaa varastoon valmiiksi sipuleita ja muita vihanneksia – tällä veitsellä leikkaamiseen jää nimittäin helposti koukkuun.

Sku: 35502

89,00 €

Yaxell ZEN Vihannesveitsi 12cm terällä

Lisää kuvia

Yaxell ZEN Vihannesveitsi 12cm terällä

Tuotekoodi: 35502

Vihannesveitsi 12 cm terällä


Isoveljiensä santokun ja kokkiveitsen tapaan myös Yaxellin pienempi ja ketterämpi vihannesveitsi on valmistettu 37-kerroksisesta molybdenum vanadium -huipputeräksestä, joka ympäröi VG-10 teräksistä ydintä.  Myös tämän veitsen terän kovuus on Rockwellin asteikolla huimat C61.


Vihannesveitsi on sopivasti kokkiveitsen ja kuorimaveitsen väliltä. Vihannesten lisäksi se on erinomainen esimerkiksi lintujen ja pienempien kalojen kanssa työskennellessä. Iso kokkiveitsi on näissä kömpelömpi ja kuorimaveitsen terä on lyhyt, kun tarvitaan pidempää viiltoa tai leikataan esimerkiksi nivelen läpi. Terä on myös matalampi, joten sen ohjailu leikatessa on näppärämpää kuin santokulla tai kokkiveitsellä.



  • Loistava työväline vihannesten, lintujen ja pienempien kalojen työstämiseen.

  • Terässä näyttävät damascus-kuviointi ja taontajäljet.

  • Terävyysluokka: äärimmäinen.


Koska veitsi on todella terävä ja kestää pitkään, kannattaa sen terästä pitää hyvää huolta ja suosittelemmekin ehdottomasti käytettäväksi Arcos puukuituista leikkuulautaa. Näin veitsen terä pysyy hyvässä kunnossa ja raaka-aineet hygieenisinä. Joka käyttökerran jälkeen kannattaa hioa terä keraamisellahiontapuikolla sekä aika-ajoin tehdä terälle täydellinen teroitus vesihiomakivillä.


Ps. Ostaessasi tämän veitsen kannattaa ostaa varastoon valmiiksi sipuleita ja muita vihanneksia – tällä veitsellä leikkaamiseen jää nimittäin helposti koukkuun.

Saatavuus:

HETI OMASTA VARASTOSSA! 1-2 arkipäivää!

89,00 €
ALV24%

Tuotekuvaus

 


 

Yaxell Zen vihannesveitsi

Vihannesveitsi on erittäin kovaa terästä, mikä tarkoittaa sitä, että terän voi teroittaa äärimmäisen teräväksi, mutta se pitää silti muotonsa. Kovuus terässä on Rockwellin asteikolla huikeat C61.  Se tarkoittaa sitä, että veitsen terän voi teroittaa hyvin jyrkkään kulmaan, siis erittäin teräväksi. Tavallisen “markettiveitsen” terä on puolestaan niin pehmeää terästä, ettei sitä voi millään keinolla teroittaa kovin teräväksi – pehmeä, teräväksi teroitettu terä ei kestä käytännössä ollenkaan käyttöä taittumatta.

Jokainen Zen-veitsi on uniikki taideteos. Damascuskuvioitu terä ja siihen jätetyt taontajäljet tekevät veitsestä kauniin taideteoksen.

Kahva on valmistettu korkealaatuiselle japanilaiselle veitselle tyypillisesti micartasta eli laminoidusta kankaasta. Micarta on hienon tumman puun näköistä ja tuntuista, mutta kestää hyvin kosteutta ja lämpötilanvaihtelua.

Yaxell on Japanin merkittävimpiä veitsivalmistajia. Se käyttää perinteisiä  taontamenetelmiä, joihin on yhdistetty mukaan nykypäivän paras valmistustekniikka. Yritykselle on kunnia jatkaa ja kehittää satojen vuosien  veitsenvalmistusperinteitä ja -taitoja.

Vihannesveitsen käyttövinkkejä:

Koska veitsi on todella terävä ja tehty kestämään pitkään, kannattaa sen terästä pitää hyvää huolta. Muovisen laudan viiltoihin kerääntyy veistä tylsyttävää likaa, jota on lähes mahdoton pestä pois. Olemme testanneet ja havainneet päteväksi puukuituisen Arcos-leikkuulaudan, joka ei tylsytä terää, mutta on hygieenisempi ja helpompi puhdistaa kuin tavanomaiset puuleikkuulaudat. Sen voi pestä myös astianpesukoneelle. Kunnon veitselle kannattaa hankkia asiallinen säilytysmenetelmä, esimerkiksiveitsimagneetti tai veitsitukki – näin veitset eivät kolise toisiaan vasten.

Veitsi tylsyy aina käytössä, ja terävyyden ylläpitämiseksi kannattaa tehdä joka käyttökerran jälkeen pikainen terän oikaisu keraamisella hiontapuikolla. Kun terä tylsyy enemmän tai siitä lähtee pieniä lohkeamia, täytyy tehdä täydellinen teroitus vesihiomakivillä. Teroitus on onneksi simppeliä ja onnistuu varsin helposti. Teroituksesta voit lukea tarkemmin täältä.

Yaxell Zen -vihannesveitsi on karkaistu erittäin kovaksi. Siksi sitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään kovaan ainekseen, kuten jäiseen tai luiseen lihaan. Terän hakkaaminen voi aiheuttaa terän murtumisen tai palojen irtoamisen.

Älä pese veistä koneessa, vaan pese se heti käytön jälkeen käsin. Muista kuivata terä käytön jälkeen.

Japanilaiset veitset

Jo satojen vuosien ajan Japanissa on taottu maailman korkealaatuisimmat miekat ja veitset. Myös tämä vihannesveitsi henkii maan äärimmäistä käsityötaitoa.

Japanilaisen veitsen tarina juontaa juurensa Japaniin, Sekin kaupunkiin, 780 vuoden taakse, jolloin legendaarinen miekantakoja Motoshige muutti kaupunkiin ja alkoi valmistaa samuraimiekkoja (katana). Sittemmin Sekin kaupungista on muodostunut legendaarinen huippulaatuisten veitsien kehto, jossa maailman parhaat veitsentekijät takovat myös Zen-veitset.

Syy siihen, miksi veitsenvalmistuksen taito on Japanissa nykyään niin korkealla tasolla löytyy noin 150 vuoden takaa. Vuonna 1876 Japanin hallitus kielsi Samuraita ja muita kansalaisia kantamasta aseita julkisilla paikoilla. Jotta miekantakojamestarit pystyivät jatkamaan taontaperinteitä ja pitää ammattitaitoa yllä, he päättivät siirtyä takomaan veitsiä; niitä kun pystyi takoa samoilla menetelmällä kuin miekkoja.

Hyvällä japanilaisella veitsellä työskentely on usein ruoanlaiton nautinnollisin osuus. Hyvin tasapainotettu veitsi tottelee kättä, eikä käsi ala puutua työn touhussa. Kunnon veitsi on investointi, jonka käteen ottaminen ilahduttaa joka kerta kun laitat ruokaa.

Lisätietoa

Tuotenumero 35502
Takuu .

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Tutustu ihmeessä myös näihin tuotteisiin

Ostoskorissasi on tuotteita joilla on nyt pakettitarjouksia!

7.64Katso tästä myös tuote: PAKETTITARJOUS Yaxell ZEN veitset

heti varastossa

+ + +

Hinta: 432,00 €

Special Price 399,00 €

5.92Katso tästä myös tuote: Veitsisetti Yaxell ZEN (sis. fileointiveitsi, hiomapuikko, leikkuulauta ja veitsimagneetti)

heti varastossa

+ + + + + +

Hinta: 530,40 €

Special Price 499,00 €

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.